Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Élő Könyvtár a Cafébabel Budapesttel

2016. ápr. 9. - 15:00

Budapest


Budapest Pont, Királyi Pál utca 18.


kozosseg

A Cafebabel Budapest és a Budapest Pont közös eseménye

Az utóbbi időszak társadalmi és politikai párbeszédének egyik legtöbbet tárgyalt témája a migráció volt. Bár a kifejezés használata szinte mindennapivá vált, kevés szó esik arról, hogy valójában milyen sokféle változata is lehet a migrációnak. A Cafebabel Budapest Élő Könyvtára egy barátságos hangulatú beszélgetésre invitálja a látogatókat, amely során a történetek révén egy sokszínű világ elevenedik meg a gyakran leegyszerűsített képpel szemben, egy átfogóbb, szélesebb körű értelmezését adva a migráció fogalmáról.

A belépés ingyenes, illetve adomány alapú, a befolyt összeg a Cafebabel Budapest és a Budapest Pont fenntartását támogatja.

Hogyan működik egy Élő Könyvtár?

Az Élő Könyvtár célja, hogy kellemes légkörben biztosítson lehetőséget olyan témákról szóló beszélgetésekhez, amelyeket sokszor tabuként kezelnek, vagy amelyekhez sztereotípiák és előítéletek kapcsolódnak.

Az Élő Könyvtár a hagyományos könyvtárakhoz hasonló módon működik, sajátossága viszont az, hogy az Olvasók könyvek helyett valódi személyeket kölcsönözhetnek ki egy őszinte és kölcsönös tiszteleten alapuló beszélgetésre. A választott Könyvek a beszélgetés során megosztják élettörténetüket és a témával kapcsolatos tapasztalataikat az Olvasókkal, akik kérdéseket tehetnek fel nekik, vagy reflektálhatnak a hallottakra.

Az eseményt a Cafebabel Budapest csapata fogja koordinálni, akik segítenek az Olvasóknak a regisztrációban és a könyvtár használatában, valamint tolmácsolást biztosítanak a külföldi Olvasók számára.

Mi az a Cafébabel Budapest?

A Cafébabel az első részvételen alapuló európai magazin fiatal európaiak számára. A magazin budapesti szerkesztősége 2005-ben alakult. A Cafébabel hat különböző nyelven – angolul, franciául, németül, olaszul, spanyolul és lengyelül – jelenik meg, tagjai közé pedig 1500 önkéntes szerző, fordító, fotós és filmkészítő tartozik Európa szerte.
Cafébabel célja, hogy a fiatal európaiak mindennapi tapasztalatain keresztül mutassa be Európát az éppen aktuális társadalmi, politikai, kulturális és életmódbeli kérdéseken és témákon keresztül.

Facebook-esemény