Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Emlékek klinikája//új szereposztással

2020. feb. 7. - 20:00

Budapest


Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház, Jurányi utca 1.


A STEREO AKT politikai sci-fije újra műsoron, új szereposztással. A rendező, Boross Martin szerint mára a mindennapok valóságává vált az, ami a darab írásakor még szinte science fictionnek tűnt. A STEREO AKT társadalmi ügyekben elkötelezett, párbeszédre és részvételre hívja nézőit.

„Egy agymosó klinika, ahol tudnak a legféltettebb titkainkról és átírják a személyes emlékeinket? Államilag szervezett szemátültetések? Központosított propaganda, ami az élet minden területét elérte? Egy párhuzamos valóságban, esetleg egy disztópikus látomásban járunk, vagy lehet, hogy már most is egy rémtörténetben élünk?” – szól az Emlékek klinikája ajánlója.

Az Emlékek klinikája egy párhuzamos magyar valóságában játszódik. Az ország legnézettebb talkshowjának stábját két ellenálló fegyveres ejti túszul, hogy élő adásban szólalhassanak fel a kialakulóban lévő új társadalmi rend ellen. Áron – az egyik gyanútlan néző – akaratán kívül az események középpontjába kerül. Egy klinikán találja magát, ahol egy életre szóló döntést kell meghoznia: választania kell, hogy szeretne-e az új társadalom tisztes polgárává válni, és az új szemmel élni, amely egy fájdalommentes valóságot kínál azok számára, akik hajlandóak felejteni; vagy visszatér korábbi, esendőbb életéhez.