Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Emlékezés Juhász Ferencre

2016. jan. 15. - 19:00

Budapest, 1111


Hadik Kávéház, Bartók Béla út 36.


Juhász Ferenc flyer

„A költő nem tesz mást: csak tűzliliomot ültet a lét szívébe. Elmondja a világot és meg akarja változtatni a világot. A jóság küldötte ő. Az élet énekese és társa a halálnak. Énekel, amíg száját be nem tömi a föld. És mindenkinél jobban vágyódik a szabadságra és a szeretetre.”

(Juhász Ferenc: Mit tehet a költő, előszó)

Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-, József Attila, Baumgarten és Prima Primissima díjas költő, A Nemzet Művésze, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja 2015. december 2-án, életének 88. évében halt meg.

A megemlékező-esten a költő barátai, munkatársai, tisztelői beszélgetnek Juhász Annával – többek között – Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzeti Színház tagja, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház egyik alapítója, Vidnyánszky Attila Kossuth-és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója, Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművész, Szabó T. Anna költő, Melocco Miklós szobrászművész, Száraz Miklós György József Attila-díjas író, Simkó-Várnagy Mihály csellista, a Dohnányi Ernő Szimfónikus Zenekar csellószólam vezetője, Juhász Ferenc rokona.

Az esten részleteket tekinthetnek meg Juhász Ferencről készült portréfilmekből, s a zeneszó is hozzá szól majd.

Az est végén közös mécsesgyújtás a Hadik Kávéház előtt, Juhász Ferencre emlékezve.

Háziasszony: Juhász Anna

Esemény a Facebook-on

A programról és a Hadik Irodalmi Szalonról többet megtudhatnak a Facebook-oldalon.

Az estre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com címen. Belépés és ülőhelyfoglalás 18.00 órától, az érkezés sorrendjében!

Juhász Anna búcsúzása Édesapjától