Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Értékpárok – Dizájn más szemmel

2013. Sze. 3. - 19:00

Budapest


Holdudvar, MargitszigetSzeptember 3-án folytatódik a Holdudvar dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozata, az Értékpárok – Dizájn más szemmel. Ezúttal a „Kézműves és iparos” fogalompár köré épülnek majd a prezentációk, ahol Fodor Lóránt DLA, Godena-Juhász Attila, Héder János és Merényi Dániel osztják majd meg tapasztalataikat a témában. A prezentációkat ezúttal is egy kötetlenebb beszélgetés követi majd.

Ikarus, Orion, Ganz, MOM – csak néhány az eltűnt magyar márkák közül, amelyek dizájntermékeit valaha mindenki ismerte az országban. Van-e ma Magyarországon megfelelő gyártói és kereskedelmi háttér az ipari formatervezéshez, vagy elsősorban kézműves dizájnnal lehet és érdemes foglalkozni? Hogyan boldogul egy tervező, aki magára vállalja a magányos manufakturális munkát itthon, és milyen fejlődési lehetőség vár arra, aki nemzetközi jelentőségű dizájnközpontokban alkot sokadmagával? Igaz, hogy valódi megmérettetés csak nemzetközi közegben adódik? Valóban hozzáadott érték a kézművesség? Netán megbízhatóbb a tömeggyártott dizájntermék? Mit jelent manapság az egyediség a dizájner, és mit a vásárló szempontjából?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi majd a választ az Értékpárok két szervezője: Batta Barnabás kommunikációs szakember, trendkutató, a Mitte Communications stratégiai igazgatója és Kovács Dániel művészettörténész. Az öt meghívott, a szakma élvonalát képviselő vendég ez alkalommal: Fodor Lóránt DLA, formatervező és a BME egyetemi docense, Godena-Juhász Attila divattervező, a USE unusedtól, Héder János belsőépítész a Manooitól, illetve Merényi Dániel grafikus, a Merényi Bicycles kerékpártervezője.

A kedd esti előadás célja, hogy a meghívott szakemberek segítségével betekintés adjon az ipari formatervezés hazai kereteibe és annak működési hátterébe.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .