Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Esterházy Péter emlékest

2016. Sze. 7. - 19:00

Budapest


Hadik, Bartók Béla út 36.


emlek

Szeptemberben újra nyit a Hadik Kávéház, HADIK néven. A szezonkezdő (szeptember 14-i, Itt van a város, vagyunk lakói című est) Hadik Irodalmi Szalon előtt a magyar irodalom egyik legfontosabb írójára emlékeznek: szeptember 7-én Esterházy Péter emlékestet tartanak.

2013. februárjában a Hadik Irodalmi Szalon irodalmi, kulturális rendezvénysorozat 25. estéje volt. Generációkról beszélgettek, alkotásról, írásról, képről, zenéről – apákkal és fiúkkal. Esterházy Péter és fia, Marcell; Dés László és fia, András voltak a vendégek.

Esterházy Péter július 14-én halt meg, augusztus 2-án temették Gannán. Az, hogy velünk marad, szavaiban, mondataiban, hangjában, lényében – biztos. Nem mindannyian tudtunk ott lenni az utolsó búcsún. Az újranyíló Hadikban eddig is megemlékeznek a számunkra legfontosabb alkotókról, Kass Jánosról, Petrovics Emilről, Jancsó Miklósról, legutóbb Juhász Ferencről és Kőrösi Zoltánról. Szóval, hanggal, felolvasással. Szeptember 7-én a Hadikban, a nyitás után Esterházy Péterre emlékeznek!

Résztvevők:

Szüts Miklós festőművész – a barát, akivel közös könyvük, A bűnös 2016-ban jelent meg a Magvető Kiadónál
Závada Pál – író
Radnóti Zsuzsa dramaturg – aki az íróval közös, színházi munkáikon keresztül elemzi őt. „Egészen különös dolog Esterházy-szöveget előadni, intonálni. Elképesztő amplitúdója, távolsága van azoknak a pontoknak, ahol az iróniája, a humora és a tragikuma megszólal.”
Mészáros Máté színművész – aki Esterházy Péter szövegeiből (Egy nő, Harmonia caelestis, Javított kiadás, Hasnyálmirigynapló) állít össze önálló programot
Grecsó Krisztián író
Simon Márton író
Pion István író

A belépés ingyenes. Regisztráció: anna_juhasz@hotmail.com

Esemény a Facebookon