Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Évadnyitó Késelés

2019. Sze. 16. - 19:00

Budapest


Nyitott Műhely, Ráth György u. 4.


OSZTÁLY, VIGYÁZZ: KÁNON, KRITIKA! harmadik évadát kezdi meg a Késelés Villával.

Az esten Arató László, Nényei Pál és Melhardt Gergő lesznek a vendégeink, és beszélgetni fogunk az irodalom és a közoktatás kapcsolatáról, a kritika, a sajtó, a könyvkiadás és az iskolai kánon viszonyáról, a mainstream sajtó és irodalomkritika egymásra hatásáról.

Arató László (1955, Budapest) tanár. Az ELTE magyar-angol szakán végzett 1979-ben. Nyolc évig tanított a kispesti Landler Jenő, ma Deák Ferenc Gimnáziumban, dolgozott néhány évet az Országos Pedagógiai Intézetben, ahol az irodalomtanításban folyó innovációkkal foglalkozott. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának vezetőtanára, a Magyartanárok Egyesületének elnöke. A kilencvenes években Pála Károllyal írt egy háromkötetes tankönyvsorozatot, a kétezres évek közepén irodalomból vezető fejlesztője volt a Sulinova Integrált nyelvi-irodalmi, szövegértési-szövegalkotási programcsomagjának, mely az 5-12. évfolyamok tananyagát fedte le.

Nényei Pál (1974, Budapest) író, tanár. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban és az ELTE BTK magyar-művészettörténet szakán végzett, jelenleg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tanít. Megjelent művei: Ne bántsd a Zrinyit!, Az irodalom visszavág 1-3.

Melhardt Gergő (1993, Szombathely) irodalmár, kritikus. Az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Érdeklődési területe elsősorban a 20. századi és kortárs magyar irodalom.

Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.

A Facebook-esemény itt érhető el.