Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Fenntarthatóság és nemnövekedés

2019. okt. 10. - 20:00

Zsámbok, Pest, Hungary


Több helyszínen,


Az xtro realm csoport őszi diszkusszív gyakorlatai a képzelet fogalmát veszik górcső alá. A beszélgetés- és kirándulássorozat célja, hogy különböző szempontok mentén számot vessünk a gondolkodásunk meghatározottságaival, lehetővé téve a lokális képzelet felszabadítását. A klímaválság helyi kihívásaival való társadalmi szembenézés ugyanis csak akkor lehetséges, ha képesek vagyunk választ adni olyan alapvető kérdésekre, minthogy mit tekintünk természetnek, honnan származnak a klímaválsággal kapcsolatos narratíváink és miként képzeljük el a változó körülmények szerint újraszerveződő társadalmat magunk körül.

A programok az xtro realm csoport az OFF-Biennálé 2020-as Levegőt! című kiadására készülő projektjének részeként, Zilahi Anna és Süveges Rita szervezésében valósulnak meg.

02.

A Zsámboki Biokertbe szervezett kirándulás során a gazdaság bejárása mellett a fenntarthatóság kérdéseivel foglalkozunk. Hogyan vált magától értetődővé az urbanizált élet díszletei között a kapitalista termelésnek való kiszolgáltatottságunk? Miként váltunk deskilled generációvá egy erős mezőgazdasági hagyománnyal bíró országban? Lehetséges-e elképzelnünk mást?

Túravezető: Logan Strenchock

A beszélgetés angol nyelven fog zajlani.

A kiránduláson való részvételhez itt lehet regisztrálni: xtro.realm@gmail.com (tárgy: Zsámbok).

A Facebook-esemény itt érhető el.