Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

FORTE Társulat – Nigel Charnock: Revolution

2011. feb. 20. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Nigel Charnock Revolution

  • A Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál keretében.

Live Revolution! Love Revolution!

Izgalmasnak ígérkezik a Forte Társulat és Nigel Charnock közös munkája. A nemzetközi hírű koreográfus, aki az Arts Council szerint igazi brit nemzeti kincs, a London Metro című lap szerint pedig a fizikai színház rosszfiúja, Európa-szerte ünnepelt előadóművész, valódi sztár.

Ezt az intenzíven fizikai, szemet gyönyörködtetően drámai darabot a világ forradalmárai inspirálták, de egyben az emberi lélek és a szabadság utáni vágy ünnepe is.
Nigel Charnock munkája totális színház, mely minden eszközt megragad, hogy kommunikáljon a közönséggel. Nigel színháza viccesen komoly, felemelő, formabontó és megejtően emberi. Lloyd Newsonnal – a DV8 társulatban való sikeres együttműködést követően – 1995-ben hozta létre saját társulatát azzal a céllal, hogy különböző médiumokon átívelő projekteket hozzon létre. Munkája során folyamatosan kutatja saját bűnhöz és szexualitáshoz való reménytelenül felforgató viszonyát és minden munkájával olyan kirobbanóan morbid humorú Szerelem-Szex-Halál narratívákat hoz létre, amelyek agresszívan nekifeszülnek a konformitásnak.
A szöveg, a mozgás, a zene és a tánc elegyítésével a Revolution kirobbanó örömmel mutatja meg, hogy mit jelent a szabadságért és a szerelemért harcolni.
A zűrzavaros magyar történelem által inspirált darabban magyar költők versei (pl. Petőfi), valamint magyar zenék is felcsendülnek. A rendező-koreográfus a saját kultúrához és nemzeti identitáshoz fűződő reakcióit is segítségül hívja az alkotás folyamata során.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .