Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

FRISS 2012

2012. aug. 26. - 10:00

1062 Budapest


Kogart Ház, Andrássy út 112.A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kilencedik alkalommal rendezi meg a FRISS-t, a fiatal képzőművészek éves kiállítását. A válogatás arra törekszik, hogy egyre szélesebb körben vizsgálja a pályakezdő, fiatal alkotók művészetét, azokat a stiláris és tematikai tendenciákat, amelyek leginkább jellemzik ezt a generációt. A FRISS 2012 kurátorai a hagyományokhoz híven a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott művészek alkotásaiból válogatták az anyagot, az idei külföldi meghívottak pedig a svájci Zürcher Hochschule der Künste végzős hallgatói közül kerültek ki. A műfajilag sokszínű kiállításon huszonhat művész festményei, installációi, videó munkái és térbe helyezett objektjei láthatóak. A központi téma idén az empátia/manipuláció. A kiállítás azt igyekszik feltérképezni, milyen viszonyt feltételez a legfiatalabb művész generáció az empátia és a manipuláció között az élet különböző szintjein. Hogyan látják ezeket megnyilvánulni hétköznapi kapcsolatainkban vagy éppen a globális gazdasági/társadalmi folyamatokban, illetve a művészetben. Az empátia/manipuláció fogalompár körüljárása lehetőséget ad arra, hogy kritikai látleletet kapjunk a mai, változó korról és művészeti vonatkozásairól, ahogy aaz a FRISS kiállításokon az eddigi években is történt.

  • Kiállító művészek:

Stefan Baltensperger, Gerőcs Júlia, Grudl-Turi Gábor, Gyurkovics Anna, Elena Habicher, Hermán Alíz, Hermann Ildi, Florence Jung, Kerekes Péter János, Kiss Gábor Attila, Knopf Andrea, Kocsi Olga, Koós Gábor, Lakatos Áron, Melkovics Tamás, Molnár Judit Lilla, Molnár Zsolt, Rádóczy Bálint, Romhány Veronika, David Siepert, Monika Stadler, Szabó Ottó, Szigeti Árpád, Tóth Márton Emil, Tóth Zsófia, Tranker Kata.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .