Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Elhalasztva//Friss Hús

2020. Már. 23. - 10:00

Budapest


Toldi mozi, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.


8. alkalommal is lesz Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A versenyfilmes szekciók mellett idén is lesznek #Queer, Senior, @Midnight és Kids vetítések.

Természetesen idén is rendeznek szakmai programokat: Pitchfórum nélkül nem is lehetne már Friss Hús, továbbá ismét lesz BDFF, azaz Budapest Debut Film Forum, ahol számos ország legígéretesebb elsőfilmes projektje mutatkozik be.

A nemzetközi versenyprogramban 17 külföldi filmet vetítenek majd, köztük három Oscar-jelölt alkotást, illetve Cannes-t, a Sundance-t, Velencét, Torontót és számos más fontos fesztivált megjárt filmeket.

Szülő-gyerek kapcsolatok, egzisztencialista, szürreális víziók, valamint női sorsok: ezek lesznek az idei fesztivál fő témái. Hogyan viszonyulnak egymáshoz a generációk a világ legkülönbözőbb tájain: Iránban, Csehországban, egy kis tunéziai faluban, Bulgáriában és Litvániában? Hogyan lehet felkészülni a világvégére, a történelmi fordulópontokra vagy éppen a halálra? Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy nőnek a világ különböző pontjain?

A line-up 17 filmje között 6 animáció is lesz, köztük két idén Oscar-díjra jelölt bábanimáció is. A line-upból 10 film női rendező alkotása.

A Facebook-esemény itt érhető el.