Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Fukui Yusuke – Napló

2016. aug. 9. - 19:00

Debrecen


b24 Galéria, Batthyány u. 24.


fukui

A b24 Galériában megvalósuló egyéni kiállítás a japán születésű, de több évtizede Magyarországon élő Fukui Yusuke 福井祐介 tus alkotásai közül mutat be egy jelentős válogatást. Fukui „SUMI-E” (tusfestészet) sorozatán 1998 óta folyamatosan dolgozik, amelyet saját vizuális naplóként is értelmez.

A műtárgyegyüttes közel 2000 munkát tartalmaz idáig, amelyek láncszerűen kapcsolódnak össze és a legkülönfélébb absztrakt festészeti megközelítések jelennek meg a művész által használt különleges papírokon.

A sorozat kisebb-nagyobb számú szériákból áll össze, melyek minden egyes darabja egyszeri és megismételhetetlen. A galéria három terében látható installatív festészeti kiállításkép egy olyan kísérletet mutat be, amely azt vizsgálja, hogyan viselkednek az individuális alkotások csoportban, szorosan vagy absztrakt módon elrendezve. Egy aktuális és izgalmas metszeten keresztül ismerheti meg a néző azt a vizuális kifejezésmódot, amelyet az európai és ázsiai kultúra egyaránt jellemez a művész élettörténetének köszönhetően.

A kiállítást megnyitja: Áfra János költő, főszerkesztő

Esemény a Facebookon