Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Galiba Gyermekfesztivál

2016. aug. 18. - 17:00

Debrecen


Kossuth tér, Kossuth tér


galiba

„Nincs szebb állat, mint a lúd, nem kell néki gyalogút” – énekli Galiba, a liba Schwajda György Ludas Matyi-átiratában. Fazekas Mihály Ludas Matyijának továbbgondolt változatában Galiba libanézőpontja is érvényesül.

2012-ben született meg ez az új karneváli „kistestvér-rendezvény”, amelyre a Debrecenben élő közösségek maguk készítik el a meseirodalom hőseit mintázó kis virágkocsijukat. A rendezvény központi eseménye idén is a kézműves kocsik felvonulása lesz 17 órától. A kísérő csoportok egy részével pedig a Galiba-színpadon is találkozhatunk 18 órától a Déri téren.

A rendezvény díszvendége Kárász Eszter énekesnő és Varró Dániel, József Attila-díjas költő, műfordító.
Az értékelést Kovács Lajos, az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára, a Vojtina Bábszínház grafikusa koordinálja, gyermekek közül a Nyilas Misiként sokaknak ismerős Lehner Zalán, továbbá egy akrobatikus rock&roll táncospár, az országos tehetséggondozó műsor középdöntősei: Szarvas Benjámin és Papp Csenge értékelnek.

A három díjazott kocsi augusztus 20-án felvonul a Virágkarneválon, közülük az abszolút nyertes kompozíció csoportja pedig a Karneváléjen veheti át a „vándor Galiba-libát” a Nagyerdei Stadionban.
esőnap: augusztus 21., esőhelyszín 21-én: Kölcsey Központ, Bálterem

esőnap: augusztus 21. , esőhelyszín: Kölcsey Központ, Bálterem

Esemény a Facebookon