Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Goethe mozi: Deutschland 09 – 13 kurze Filme zur Lage der Nation

2010. Sze. 29. - 18:00

1092 Budapest


Goethe Intézet, Ráday u. 58.


A Deutschland 09 a legendás 1978-as dokumentumfilm, a Németország ősszel mintájára született: akkor a Rainer Werner Fassbinder és Volker Schöndorff nevével fémjelzett, fiatal német rendezőnemzedék adott körképet arról, hogyan látja Németországot a hetvenes évek végén.

30 évvel később, a Deutschland 09 a gazdasági válság sújtotta Németországról és a nemzetet érintő társadalmi problémákról ad körképet a mostani fiatal német rendezők szemszögéből. Az alkotók az epizódokhoz csupán annyi utasítást kaptak, hogy 12 perces kisfilmjeik a jelenről szóljanak, és legyenek minél személyesebbek.

Így születtett meg ez a tizenhárom, más-más filmnyelven elmesélt történet, amelyek főszereplői között egyaránt találunk sivár életet élő üzletembert, terrorizmussal gyanúsított, guantanamói foglyot, fiatal értelmiségi nőt, szexbártulajdonost és átlagos újságolvasót (aki azonban a Frankfurter Allgemeine Zeitung megújult címlapja miatt kiirtja az egész szerkesztőséget).

Rendezők:

Angela Schanelec
Dani Levy
Fatih Akin
Nicolette Krebitz
Sylke Enders
Dominik Graf
Hans Steinbichler
Isabelle Stever
Hans Weingartner
Tom Tykwer
Romuald Karmakar
Wolfgang Becker
Christoph Hochhäusler

Esszéfilm, 152 perc


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .