Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Göncölszekér lemezbemutató koncert

2011. jún. 1. - 20:00

Budapest


Nyitott Műhely, Ráth György utca 4.


Göncölszekér - minden perc itthagy

A nyár első napján a szél könnyű lesz vagy hűvös, a táj különös, a költő bohóc vagy proletár, a kurva fekete, a hangulat pedig forró, mert a szerelemből fakad minden, ha bizsu is.
A Budapesten működő Göncölszekér együttes a kortárs, azon belül is a közép-európai, városi költészetet tette profilja meghatározó elemévé, s e tekintetben a versmegzenésítő együttesek között egyedinek számít. A ma élő költők verseiből élő zenét varázsol, a koncertjeiken felbukkanó holt költők versei pedig maivá válnak előadásukban. Ahogy Radványi Balázs írta, az együttes tagjai elszántak “a mai kor letapogatásában, a tipikus városi dalok interpretálásában”, és közben szoros kapcsolatot tartanak fenn a kortárs kultúra áramlataival.
A kiválasztott versek egyik legfontosabb témája a városi élet és hangulata, ennek megfelelően a zeneileg változatos hangzásvilágot olyan tradíciók is formálják, mint a dzsessz, a sanzon, a blues. A koncerten a zenekar tagjai – Baló András Márton (mandolin, harmonika, bendzsó, harangjáték), Barthó Zoltán (akusztikus basszusgitár), Erdősi Péter (gitár) és Fekete Dániel (furulya, koncertina) – bejárják a világot Jeruzsálemtől Sárpatakon és Szolnokon át Rómáig és még azon is túl; mindebben társuk lesz Kas Bence, aki addig üti a cint, amíg az (vagy az időjárás) meleg nem lesz, valamint az Oriolus kórus női karának tagjai.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .