Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Grendel-emlékest

2019. feb. 21. - 19:00

Somorja


Mozi, Bratislavská cesta 86/27


„Estünkkel korunk egyik – nem csak hazai viszonylatban nézve – legnagyobb magyar írójára, GRENDEL LAJOSra emlékezünk.”

„… a szuverén modern, sőt posztmodern irodalmi iskolázottság vezette tehát a lévai-pozsonyi Grendel Lajost az egykorú magyar irodalom csúcsaira: a nyolcvanas-kilencvenes években már együtt emlegették nevét a magyar prózát radikálisan megújító Mészöllyel, Esterházyval, Nádassal.” – állítja Tőzsér Árpád, Kossuth-díjas költő, az est egyik vendége.

„Prózaírói teljesítménye a korai pályaszakasztól fogva folyamatosan tekintélyes értelmezői visszhangot volt képes kivívni. A fordítások révén számos nyelv és kultúra részére hozzáférhetővé váltak a Grendel műhelyében felállított kelet-közép-európai sorsképletek” – véli N. Tóth Anikó, író, irodalomtörténész, egyetemi tanár, az est másik vendége

„Soha nem hallottam panaszkodni. Ami lehet véletlen. Ám könyvei is masszívan ellenállnak annak a sérelem- és panasz-kultúrának, ami a kisebbségi létben szinte kikerülhetetlen és mérhetetlenül fárasztó.” – írta Grendel Lajosról Mészáros Sándor, irodalomtörténész, a Kalligram kiadó főszerkesztője, az est házigazdája.

A belépés díjtalan.

A Facebook-esemény itt érhető el.