Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Hadik Irodalmi Szalon vol.8. – A foglár szabadságvágya

2011. jún. 15. - 19:00

1111 Budapest


Hadik Kávéház, Bartók Béla út 36.


Hadik Irodalmi Szalon
“A Hadik Irodalmi Szalon a nyári meleg ellenére szünet nélkül folytatja havi irodalmi-művészeti programsorozatát, melyek alkalmával estéről estére a magyar kulturális élet, irodalom, képzőművészet legkiemelkedőbb alkotói gyűlnek össze a Hadik Kávéház ősi foteljeiben, s beszélgetnek, emlékeznek, felidéznek, tanítanak – kiváló zenei fellépők és színművészek közreműködésével.
Engedjék meg, hogy június 15-én egy különleges találkozóra invitáljam meg Mindannyiukat: a Hadik Irodalmi Szalon eddigi szokásától eltérően nem több vendéget hívtam meg, hanem egy íróra koncentrálva, egy bensőséges beszélgetésre várom Önöket a Kávéházban: vendégem Bartis Attila író, fotográfus lesz.
Döntésem oka mondhatni személyes: a Marosvásárhelyen született Bartis Attila irodalmi alkotásaival felkiáltójelet tesz mindannyiunk elé, fotográfusként is kiemelkedő alkotó – s bármely megszólalása – legyen az a Miskolci Beszéd vagy egy író-olvasó találkozó, esetleg beszélgetős könyve barátjával, Kemény Istvánnal – a legtisztább gondolkodásról, mélységről, számomra szellemi és erkölcsi vezetésről ad bizonyságot. Minden szavára figyelek, minden szavát beépítem.
Kérdezni fogom kötődésekről, élet-helyszínekről: Marosvásárhelyről, Budapestről, Alcsútról vagy épp az apai otthonról: Szárhegyről. Kérdezni fogom élet-mozaikokról: szabadság-vágyról, álmokról, fényképészetről és Lázárról, szenvedésről és szerelemről, barátságról, erkölcsről és ihletről. Mindennapokról. Nehézségekről és fény-csillanásokról. S még sok minden másról.” (Juhász Anna)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .