Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Halálkemény – A MI DÁJHÁRDUNK

2010. dec. 14. - 22:30

1067 Budapest


Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Eötvös utca 10.


Die Hard

A HOPPart Társulat előadása.

A hős szó leggyakoribb jelentése olyan férfi vagy nő, aki egy történet, különösen a mítosz, mese, legenda és monda központi szereplője, vagy egy népcsoport, kultúra rendkívüli, önfeláldozó tettet végrehajtó híres személyisége. Olyan valaki, aki egy átlagos személynél lényegesen kiválóbb jellem vagy rendkívüliek a tulajdonságai, és ezek az adottságok képessé teszik arra, hogy azokat a különleges tetteket véghez tudja vinni (hősies cselekedetek), amelyekről híressé válik. Ezek a képességek nem csak testi, fizikai jellegűek, hanem lelki, szellemi erők is. A hős általában megfelel az adott kultúrában jónak és nemesnek tekintett dolgok definíciójának.

A hős központi figura az alábbi szépirodalmi művekben: eposz, elbeszélő költemény, lovagregény.

Roderick Thorp: Minden elmúlik egyszer – Nothing lasts forever c. könyve, valamint John McTiernan: Drágán add az életed – Die Hard c. filmje alapján.

Szereplők: Bánfalvi Eszter, Herczeg Tamás, Kiss Diána Magdolna, Mátyássy Bence, Polgár Csaba, Radnay Csilla, Szilágyi Katalin, Takács Nóra Diána, Tóth Simon Ferenc.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .