Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Harmadik Hang Háza: (F)Eltűnések vol. 3. – avagy egy-két sztereotípia a múltból

2011. ápr. 10. - 19:30

1051 Budapest


Gödör Klub, Erzsébet tér


Harmadik Hang HázaKépek és testek. Ideák és sztereotípiák. Nők, szerepek, dívák. A reflektoron innen és túl. Mecénások és művészek. Celebek és karakterek. Reklámok, címlapok, csábító asszonyok és hódító gavallérok. De kik is rejtőznek valójában a csillogó smink és a színházi pletykák mögött? Kérdések és feleletek. Egykor és ma. Avagy mi történik, ha fellebben a fátyol, életre kel egy különleges legenda és kiderül, hogy az éteri szellemlények is csak emberek…
A (f)eltűnések – álom re-make pontosan megkomponált forgatókönyvvel, önálló hangkulisszával és látványvilággal dolgozó ál-dokumentum-színház a Gödör Klubban, mely az álom működési mechanizmusait hívja segítségül egy elmúlt kor megidézéséhez, Bajor Gizi színésznő és Tolnai Ottó költő alakjain keresztül, a Spanyolnátha irodalmi szerkesztőinek segítségével. A Harmadik Hang Háza előadásában a primadonna alakjának (ön)reprezentációi mindvégig ott lebegnek a magyar Színészmúzeum terében, ugyanis a legendás díva saját belső világa egy speciális performansz-játéktér egészévé tágul. A néző előtt így egy ódon szalon világának mai értelmezése nyílik meg.
E szürreális, ál-dokumentum-színházi előadás egyszerre továbbít, közvetít és hoz létre üzeneteket olyan időkön és nemeken túli pszeudo-identitások segítségével, melyek képesek átívelni a múlt és jelen, a realitás és szürrealitás közötti távolságot. A látogató számára elérhető közelségbe hozzák a múltat és a jelent.
A Harmadik Hang Háza társulat tagjai e sajátos világ megidézéséhez olyan audiovizuális élményeket nyújtó eszközöket használnak, amelyek a minket reálisan körülvevő és a virtuálisan (re)konstruált világok között keresik és mutatják meg a (f)eltűnő összefüggéseket. A művészek saját (jelen)koruk horizontjának kulturális szűrői és technikái segítségével dolgozzák fel az Országos Színháztörténeti Intézetben őrzött (ál)dokumentumokat. Egy rendhagyó tárlatvezetés során az eredetileg kétdimenziós archív anyagok a virtuálisan átalakított berendezési tárgyakon keresztül háromdimenziós élménnyé alakulnak a befogadóban.
S hogy mi minden várja az időutazó barangolót útja során? Illúziók, hang- és vizuális kollázsok, én-többszörözés, mozgásszínházi jelenetek és megelevenedő képek. A történetbe pedig akár maga is beleszólhat… Szakértő előadóink szívesen útbaigazítják egy pohár bor, friss gyümölcsök és rózsaszirmok mellett…

  • Színésznők: Szabó Márti, Berki Szofi, Losonczy Kata. Pincérek: Lakatos Márti, Harsay Gábor. Szalonvezetők: Berka Attila, Czékmány Anna, Sirató Ildikó, Takács István. Animáció: Taskovics Éva. Videó: Juhász András, Gyenei Péter. Dia: Budai Balázs. Koreográfia: Kántor Kata. Zene: Szemző Tibor, Tesfay Áron. Fény: Mervel Miklós. Díszlet: Mindák Gergő. Produkciós asszisztensek: Kovács Andrea, Ruzsin Annamária. Rendező: Bársony Júlia.
  • Külön köszönet: Bérczi Zsófia, Birtalan Krisztina, Czékmány Anna, Kulcsár Viktória, Vágó Marianna. Támogatók: Gödör Klub, MASZK Egyesület, Élőkép Társulat, Bajor Gizi Színészmúzeum–OSZMI, Spanyolnátha, Magyar Filmarchívum, Tilos Rádió, LaLuz, Városi Színház Kht., Sexardicum, Gödör Klub.
  • JEGYINFÓ: +36 20 46 77 523; harmadikhang@gmail.com. 2000 HUF / diák 1500 HUF.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .