Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Háromdimenziós képek kiállítása

2010. okt. 29. - 16:00

Pécs


Futó László Pál Múzeum, Apáca u. 5.


A pécsi születésű dr. Futó László Pál négy évig tanult portrérajzolást Gebauer Ernő festőművész magániskolájában. A svájci-magyar kettős állampolgár 1995-ben települt haza, s nyitotta meg múzeumát Harkányban. Az alkotó ott látható képeiből készített egy válogatást Európa Kulturális Fővárosában, Pécsett.

Az Apáca utca 5. szám alatt, minden pénteken 16 órától látogatható tárlaton háromdimenziós festmények világába tekinthetnek be a látogatók. Futó László Pál szerint a képek szabad szemmel, illetve háromdimenziós szemüveggel is megtekinthetőek, de szemüveg használatával megváltoznak: térbeli hatást keltenek, az általa varázslatos képeknek nevezett alkotások esetében pedig a látottak szerkezete is módosul.

3d

Az alkotások között vannak absztrakt és impresszionista – pasztellel és olajjal készült – képek, valamint faliszőnyegek is. Vasarely előtt tisztelegve az op-art stílusában is alkotott 3D-s műveket. A képek között több esetben fellelhetjük a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program (Czakó Zsolt által tervezett) logóját, amelyet az alkotó alkotásain keresztül játékos módon dolgoz fel.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .