Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Határok nélkül. Kortárs horvát szobrászat – magyar reflexiók

2011. ápr. 25. - 10:00

1014 Budapest


Magyar Nemzeti Galéria, Szent György tér 2.


Csók

A kiállítás a Horvát Köztársaság Kulturális Minisztériumának szervezésében és a Horvát Köztársaság magyarországi Nagykövetségének támogatásával és közreműködésével, valamint a zágrábi Klovićevi dvori Galériával (Galerija Klovićevi dvori) együttműködésben valósul meg. A kortárs horvát szobrászat most bemutatásra kerülő tárlata A horvát kultúra hónapjai nyitó eseményeként, nemzetközi vándorkiállítás keretében, teljes installációval és a tárlatot kísérő katalógussal együtt érkezik a Magyar Nemzeti Galériába.
A szobrászi alkotói folyamat metamorfózis, amelynek során az anyag a művész keze által átalakul, és spirituális tartalmakkal telítődik. Ez az átalakulás a kiállító művészek esetében az antropomorf és az absztrakt, az organikus és a geometrikus, a klasszikus és modern, a valós (anyag) és a gondolati (anyagtalan) határán érhető tetten.
A kortárs horvát és magyar szobrászati kiállítás jól bizonyítja, hogy tradicionális szobrászi eszközökkel és technikákkal is lehet korszerű jelenkori műveket alkotni. Arról is tanúskodik, hogy az újszerű anyaghasználat és technikai megoldások által meg lehet újítani a klasszikus műfajt. A Magyar Nemzeti Galériában megrendezésre kerülő tárlat fontos eseménynek tekinthető a műfaj életében: a jelenkori szobrászat jelentőségéhez mérten, nemzetközi színtéren mutatja meg magát.
Részletek az MNG honlapján.

  • 2011. április 6. – 2011. július 3.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .