Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

helyzetjelentésM KÉPEKBEN performansz

2011. Sze. 20. - 18:00

1051 Budapest


Gödör Klub, Erzsébet tér


L1danceFestAz L1Egyesület által szervezett kortárs táncfesztivál 2002 óta mutat be táncelőadásokat – kezdetben főleg a független magyar táncművészeket tömörítő egyesület tagjainak produkcióit, majd más hazai és nemzetközi, kimagasló tehetségű együttesek, szólisták előadásait.
A kerek évforduló egyúttal egy új korszak kezdetét is jelenti: 2011-től új névvel, új tagokkal és új irányok bevonásával dolgozunk tovább.
Az L1danceFest 2011 program-összeállításában Ladjánszki Márta – táncos, koreográfus, a fesztivál művészeti vezetője – szakmai szempontjai, kísérletező kedve követhető nyomon: „Igyekeztem olyan fellépőket meghívni idén is, akiket személyesen ismerek, és akik művészi munkájukkal inspirálóan hatottak rám.” A fesztivál célja, hogy olyan itthon még kevésbé vagy egyáltalán nem ismert alkotókat mutasson be Budapesten (és terveink szerint a jövőben kisebb formában vidéken is), akik egyéni hanggal, letisztult tudással és magas szintű technikai felkészültséggel rendelkeznek.
A kortárs táncfesztivál az elmúlt három évben fokozatosan alakult át egy egyre szélesebb földrajzi és előadó-művészeti spektrumot felölelő nemzetközi szemlévé, mely már nem csupán az L1-tagoknak és rezidens művészeknek kínál bemutatkozási lehetőséget, hanem neves külföldi fellépők munkáit igyekszik megismertetni a magyar közönséggel.
Az idei év meghívott országai: Csehország, Szlovákia, Németország, Ausztria, Svájc, Svédország, Katalónia.
Fókuszban: Lengyelország.
Az 5 nap alatt 15 előadás, koncertek, beszélgetések és workshopok!

  • A részletes program ITT olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .