Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Hiányzó Láncszem/Bolero/Doze//bemutató

2020. jan. 18. - 19:00

Budapest


Nemzeti Táncszínház, Kis Rókus utca 16-20.


Az előadás első részében Aurélie Mounier The Missing Link (A hiányzó láncszem) és Raza Hammadi Bolero, míg a másodikban Jirí Pokorny Doze című koreográfiája látható.

Aurélie Mounier A hiányzó láncszem című darabjában az ösztönök állnak mikroszkóp alatt, melyben keresi a mai ember vonatkozásában az elfelejtett és elnyomott állati ösztöneinket, melyeket a törzsfejlődés során a szellem és a lélek fejlődése, a kultúrák megjelenése háttérbe szorított, de ha őszintén kutatunk az emberi létben, akkor felfedezhető a jóság mellett bizonyos embertelen ösztönök. És ez a tény, egy evolúciós kulcskérdés, amelyről a koreográfus elmélkedik darabja során.

A Raza Hammadi Bolero című koreográfája a modern tánc nagy klasszikusa, amely tisztelettel adózik a modern tánc minden mesterének. A Bolero a végkimerülésig szóló tánc.

Jiri Pokorny a Doze című darabjában olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti. Az álmok ködös történetei, és a vágyak a maguk mindennapi éberségében egy állandóan egyensúlyozó világot teremtenek a két különböző létállapot között.

További információ és a jegyvásárlás itt érhető el.