Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Mérlegállásban (kiállítás)

2015. ápr. 25. - 17:00

Budapest


Magánlakás, Népszínház u. 19.


OFF-strip

Április 24-én veszi kezdetét a 150 hazai és külföldi kortárs művészt felvonultató, független kortárs művészeti eseménysorozat, az OFF-Biennále Budapest. Az öt hét alatt több mint száz program valósul meg, rengeteg közreműködőt megmozgatva, a főváros legalább száz helyszínén. Az OFF azonban nem csak Budapesten aktív, Debrecen, Esztergom, Miskolc, Pécs és Szombathely, mellett külföldi városokban – New Yorkban, Párizsban, sőt Sao Paoloban – is futnak az OFF-szatelitporgramjai. A több mint ötven budapesti helyszín között nem csupán galériák szerepelnek, de magánlakás, üzlethelyiség, parkoló, elhagyott épület, szórakozóhely és fodrászüzlet, valamint különféle közterek és parkok is, de helyszínné válik a pesti rakpart, sőt a Kelenföldi Erőmű is helyet biztosít egy művészeti programnak.

Hilla Ben Ari, Csörgő Attila, Forgács Péter, Zsolt Keserue, Eva Kotátkova, Adrian Paci, Krsto Papić, Clara S Rueprich, Katarina Šević, Vásárhelyi Zsolt, Katarina Zdjelar: Mérlegállásban

A hazai és nemzetközi művészek munkáit bemutató kiállítást a mai magyar társadalom egyik fontos jelensége, a kivándorlás inspirálta, amely különböző művészi pozíciók bemutatásával reagál a migráció kérdéskörére. Az elmúlt években több százezer magyar döntött úgy, hogy elhagyja az országot, és külföldön, főleg Nyugat-Európában keres munkát és új otthont. A migráció elsősorban az adott körülményekhez és lehetőségekhez igazodó válasz a negatív gazdasági, társadalmi és politikai folyamatokra. A történelmi tapasztalat arra enged következtetni, hogy a most külföldi munkát keresőknek csak egy része fog később hazatérni. A személyes érintettség okán a kiállítás a két éve Berlinben élő kurátor és képzőművész közös, „hátrahagyott” budapesti lakásában valósul meg.

Időpont: április 25-május 3. 17:00–20.00
Helyszín:
magánlakás (Simon Katalin és Vásárhelyi Zsolt: 1081 Budapest, Népszínház u. 19.)
Megnyitó:április 25. 17:00-20:00


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .