Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Horváth Éva Mónika – Fejlesztés kiállítás

2017. Sze. 12. - 20:00

Budapest, Hungary


A38 Hajó, 1114 Budapest, Budai alsó rakpart‎Horváth Éva Mónika Fejlesztés című kiállításának megnyitója szeptember 12-én lesz este 8 órától az A38 kiállítóhelyén. A kiállítást megnyitja: dr. Schneller Domonkos.

A megnyitón Galkó Balázs színművész közreműködésével Horváth Éva Mónika performansza lesz látható.
A kiállítás megtekinthető 2017.09.13-tól 24-ig.

Kérik, hogy látogatás előtt egyeztessen a következő telefonszámon:+36 1 464 39 40

A kiállítás anyaga egy öt éve készülő sorozat legfrissebb grafikáit mutatja be. Horváth Éva Mónika Tömegek című sorozatában megrögzötten keresi az emberi tömegdinamikák törvényszerűségeit, és a 21. századi nagyvárosi tömegmozgásokat szövi képi mintázattá. A képfolyamot a művész társadalomtudományi háttér kutatással és sok műalkotás elemzésével készítette elő egészen a XX. század elejéig visszanyúlva.

A sorozat előképeit egyértelműen az olasz futurista, de még inkább az orosz kubo-futurista festészetben leginkább Goncsarova és Malevics művei között találjuk. A kiállítás címéül választott műveltető alak a folyamatnak, azaz a tömeg alakulásának, fejlődésének nem spontán módját (gerjesztettségét) hangsúlyozza leheletfinoman. Az évek során, lassan ez a képfolyam is tömeget képez, legyenek kiállítva ezek a művek akár egy kiállító-terem falán, vagy álljanak grafikai tárolóban sorukra várva, egyre nagyobb súlyt képezve térben és időben.

A Facebook-esemény ide kattintva érhető el.