Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Horváth Györgyi: Utazó elméletek – Bemutató

2014. dec. 19. - 18:00

1123 Budapest


Nyitott Műhely, Ráth György utca 4.


utazóelméletek

Horváth Györgyi Utazó elméletek: angolszász politizáló elméletek kelet-európai kontextusban című könyvének bemutatója este 6-kor lesz a Nyitott Műhelyben (1123 Budapest, Ráth György u. 4.) A szerzővel Deczki Sarolta irodalomtörténész, filozófus beszélget (MTA).

A könyv az angolszász politizáló elméleteknek a kilencvenes évekbeli kelet-európai és hazai recepcióját vizsgálja, egyfajta apokrif irodalomelmélet-történetet nyújtva ezzel, ahol is a hazai irodalomtudomány rendszerváltás utáni története kelet-európai, poszt-kommunista kontextusba ágyazottan kerül tárgyalásra, és ahol a főszereplők nem a dekonstrukció és a hermeneutika, hanem a kulturális elméletek.

A szerző irodalomtörténész, kritikus, szakfordító, az irodalomtudomány habilitált doktora, a Balassi Intézet, a Pécsi Tudományegyetem és az ELTE-BTK volt tanára. Társszerkesztője egy angol és egy magyar nyelvű kortárs magyar irodalmi antológiának (Hide and Seek, 2004 és Kortárs irodalmi olvasókönyv, 2005). Eddig két önálló irodalomelméleti tárgyú könyve jelent meg (A hiányzó B, 2005 és Nőidő, 2007), ez a harmadik önálló kötete.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .