Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Hozzáférés – ImPulzus 12.

2011. Már. 8. - 18:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Mellettem elférszA József Attila Kör kritikai sorozatának tizenkettedik estjén, felerészben új szereplőkkel négy fiatal kritikus – Csobánka Zsuzsa, Gaborják Ádám, Szegő János és Turi Tímea – Grecsó Krisztián vadonatúj Mellettem elférsz című regényéről diskurál. A belépés ingyenes.

Csobánka Zsuzsa (1983): Író, kritikus, tanár. Az ELTE magyar-esztétika, a SZFE drámapedagógia szakán végzett, jelenleg PhD-hallgató az ELTE-n, a kortárs irodalom tanítása témában kutat. Bog című első verseskötete 2009-ben jelent meg. Versei, novellái, kritikái többek között a Jelenkor, Élet és Irodalom, Holmi, Kalligram, Alföld, Új Forrás, Prae hasábjain jelennek meg. 2010-ben Móricz-ösztöndíjat kapott.
Gaborják Ádám (1983): Kritikus, szerkesztő. Az SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszékének doktorandusza. Kutatási területe a testképek irodalmi ábrázolásai és a populáris kultúra médiumai. A Pluralica szerkesztője, valamint a szegedi Vitamin-estek főszervezője. Írásai a Kalligram, a Tiszatáj, a Műút, az Élet és Irodalom, az Új Forrás c. folyóiratokban jelentek meg. Imádja Banksyt, a South Parkot, kedvence a friss méz, s más finom falatok.
Szegő János (1982): Szerkesztő, kritikus. A PPKE BTK esztétika-magyar szakán végzett. A Litera.hu irodalmi portál szerkesztője. Írásai rendszeresen jelennek meg az Alföld, a Beszélő, az Élet és Irodalom, a Holmi, a Litera.hu, a Magyar Narancs, a Műút, a Revizor Online valódi és virtuális hasábjain. Kritikaeszménye az előnyszabály, kedvenc játékeleme a les. A József Attila Kör elnökségi tagja.
Turi Tímea (1984): Író, kritikus, újságíró. Az SZTE-BTK PhD-hallgatója. Újságírás és irodalom kapcsolatával foglalkozik elméletben és gyakorlatban. Írásai (novellái, kritikái, tanulmányai) többek között a Tiszatájban, a Literán, a Műútban, a Kalligramban, a Jelenkorban és a Forrásban jelennek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .