Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Hudi László: Optimista est premier

2016. Már. 9. - 20:00

Budapest


Trafó, IX. Liliom u. 41.


szinhaz

Egy előadás Murányi Tündével arról, mit tehet a művészet akkor, amikor káosz és háború uralkodik a világban?. Az Optimista est épp annyira szól a függetlenség lehetőségeiről, mint a szabadságról és a művészet létjogosultságáról. Az előadást Hudi László, az alternatív színházi élet kiemelkedő alakja rendezi.

Hudi László a magyar alternatív színház kultikus alakja. A Mozgó Házas időszak után dolgozott a táncos Ladjánszki Mártával, a zenész Gryllus Samuval, rendezett kortárs opera-oratóriumot is, vezette a Flórián Műhelyt. Most is, ahogy szinte mindig, a Természetes Kollektíva alkotóival fogott munkába, hogy létrehozzon egy olyan produkciót, ami új módszerrel vonja be a közönséget: a nézők telefonjukra optimista üzeneteket kapnak az előadás ideje alatt.

Beckett Ó azok a szép napok! című drámája volt a trambulin, ahonnan az alkotók elrugaszkodtak  – a produkció csupán néhány szövegrészletet és az apokalipszis utáni hangulatot tartotta meg az eredeti műből. Az Optimista est olyan világban játszódik, ahol mentális és fizikai háborúk egyaránt dúlnak. Arra a kérdésre keresi a választ az előadás, mit tehet a kultúra egy ilyen háborús helyzetben? Be kell-e állnia a harcba ahhoz, hogy életben maradjon? Van-e esélye a függetlenségre?

Az előadás ezek mellett szól a magányról, az elveszettségről, a kirekesztettségről, és a közösségteremtés lehetőségeiről is. Sőt, maga a produkció is egy kísérlet a közösségteremtésre.

A Jászai Mari és Latinovits Zoltán díjas Murányi Tünde játéka vezeti be a közönséget ezekbe a kérdésekbe. A színésznő játszott korábban az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházban, a Vígszínházban, Bárka Színházban, a Játékszínen, és egy sor TV- és játékfilmből is ismerős lehet.

Írta és rendezte: Hudi László

Játssza/With: Murányi Tünde (Tű)

Alkotótársak/Cocreators: Árvai György, Dinea László, Eszter Dániel, Haraszti Janka, Imre Zoltán, Simon Gabriella, Szűcs Edit, Vasi Zsófia

Koproducer: Mozgó Ház Alapítvány és a Természetes Vészek Kollektíva koprodukciója

Esemény a Facebookon

További információ