Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Hungarian Showcase 2013

2013. Már. 4. - 15:00

Budapest


Városszerte, több helyszínenMagyar színházi szemle külföldieknek.

A Színházi Kritikusok Céhe mint szakmai civil szervezet első alkalommal rendezi meg a Hungarian Showcase elnevezésű nemzetközi színházi mustrát, amelyre a világ 30 országából 120 szakembert várnak. A rendezvényen a legjobb budapesti színházi műhelyek mutatkoznak be 8 nap alatt 20 előadással.

A március 2. és 9. között megrendezésre kerülő Hungarian Showcase 2013 az első olyan nemzetközi színházi szemle Budapesten, amely a legjelentősebb kőszínházak és független színházak bemutatását tűzte ki célul, a magyar színház megismertetését, a kapcsolatépítést.

A bő egy hét alatt összesen 20 előadást tekinthetnek meg az érdeklődők, angol felirattal vagy tolmácsolással. Bemutatkozik a Nemzeti Színház és a Katona József Színház három-három előadással, valamint az Örkény Színház. A függetleneket a Pintér Béla és Társulata képviseli, valamint Bodó Viktor, Mundruczó Kornél, a HOPPart, az Artus és más társulatok darabjai. Az előadásokon kívül Showcase PLUS néven szakmai találkozók, tematikus beszélgetések is helyet kapnak.

“Hogy mennyire hiánypótló ez a rendezvény, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Showcase-re bejelentkezett külföldiek óriási, meglepően magas száma. Ez a magyar színház sikere.” – nyilatkozta a Showcase egyik válogatója, Tompa Andrea.

A február közepén lezárult regisztráció szerint 30 ország 120 résztvevője képviselteti magát a Showcase-en. Amerikából 22 vendég érkezik, a NEXTSTEP fesztiválhálózaton keresztül szintén 22 vendég. A vendégek között elsősorban fesztiváligazgatók, kurátorok, kulturális újságírók, kritikusok regisztráltak.

A Hungarian Showcase 2013 Budapest Főváros Önkormányzata, az amerikai partner és kulturális intézetek együttműködő támogatásával valósul meg. A szemle azonban elsősorban hatalmas civil önkéntes munkával jött létre.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .