Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

HúSVéTi RoHAM BáL

2014. ápr. 20. - 20:00

1088 Budapest


Roham, Vas utca 16.


kistehén

KiSTeHéN

Több mint tíz éve, a 2002-es Én a kistehén Sziget-reklámmal indult útnak a zenekar, azóta pedig nagy utat járt be Kollár-Klemencz László zenekara. Kétévenként megjelent lemezeiken rendre volt egy-két országos sikerű sláger, gondoljunk csak a Szájbergyerekre, amit az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki ismert, a hasonlóan komikus Feri elvitte a kabátomra, vagy a mulatozós Szerelmes vagyok minden nőbe című számra. A nemrégen megjelent Elviszlek magammal jól összefoglalja a zenekar mögött álló elmúlt évtizedet, a megszokott szellemes hétköznapi témák mellett pedig most a közéletre is reflektálnak a szövegek.

RICSÁRDGíR

Egy halom fiatal énekel, ugrál, zenél, fest, ordít, szaval, vetít, videózik a koncerteknek nevezett közös őrületeken, amelyek a nyolcvanas évek szabad művészakcióit juttatják eszünkbe: ők a Ricsárdgír zenekar. Zenéjükben ott van minden vérbeli szentendrei jellegzetesség, íz, hangulat, vidámság, őrület. Egész fiatalon rákattantak a Bizottság zenekarra, bár élőben a koruknál fogva nem hallhatták őket, számaikat mégis itt-ott játsszák.

Néha még rappelnek is, de a Ricsárdgír specialitása, hogy behúzzon valami agybaszó post-punk rave-es zúzásba, miközben az énekes, Márton Dániel a hajadat is leüvölti, és teljesen kikel magából, ahogy azt a Hello I am Tony Curtis! című klasszikus szerzeményükben is teszi. Egész idő alatt úgy tűnik, mintha szét akarna esni a dolog, de végül mégsem. Ha pedig bevetted, akkor ez a vicc rólad is szól.

THE SHY LIPS (SWE)

Göteborg városa közismert zenei tehetségeiről műfajoktól függetlenül. Érdemes egy új nevet megegyezni az indie rajongóknak is.
A zenekar nevét viselő első EP-jük gyorsan Svédország-szerte az indie klubok állandó szereplőjévé tette őket magától értetődő, azonnal működő dalaikkal. Hangzásuk gyökerei leginkább a Rough Trade és a 70-es, 80-as évek kortárs dallamközpontú indie vonalon keresendő, illetve a műfaj ezredforduló környéki reinkarnációinak hatása is felfedezhető (The Libertines, The Vaccines, The Strokes…), ugyanakkor kellően pimasz, derűs dalaikkal sikerült kiemelkedniük a helyi indie színtérből.

2014 tavaszán a fiatal tehetségeket támogató szervezet, a KulturUngdom segítségével Európa-turnéra indultak, ennek keretében találkozhat velük a magyar közönség is, egy hétre rá, hogy legfrissebb EP-jük She was born in Bahia címmel napvilágot lát. Érdemes megnézni őket, szép jövő állhat előttük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .