Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

I. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

2011. dec. 3. - 10:00

1054 Budapest


Toldi Mozi, Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.


Green GoA Green – Go névre keresztelt nemzetközi rövidfilmes pályázat záró eseményének ad otthont a budapesti Toldi mozi 2011. december 3-án. Az egész napos programot kínáló eseményre nem csak a természetvédelem és filmművészet iránt érdeklődőket várják, számítanak az elszánt természetrombolókra és mozikerülőkre is! Mert ez most több lesz, mint természetvédelem, és több, mint mozgó képkockák egyvelege!
Lesz egy nap, mikor kicsik és nagyok, pártolók és pártatlanok közös véleményt formálhatnak, mikor eddig nem ismert vélemények jelennek meg a filmvásznon. A hazai és nemzetközi alkotások 3 blokkban lesznek levetítve a Toldi mozi kistermében természetvédelmi kampányfilmek kíséretében. Este vetítik a díjnyertes filmeket, amit filmes és “zöld” szakmai meghívottak beszélgetése kísér majd.
Azonban nem csak filmeket tartogatnak erre a borongós téli napra. Szeretnék, ha az egész családot és minden korosztályt megszólíthatnának! Délelőtt 10-től 14 óráig öko-játszóház és öko-dizájn műhely lesz a Cellux csoporttal, s ekkor nyit a Fair Trade kávézó is, ahol téli csemegékkel is várják vendégeiket egész nap.
Délután együtt készülnek majd az Öko – Mikulásra! Egész nap elérhetőek lesznek természetvédelmi civil szervezetek programjai.
14 órától a kisteremben elkezdődnek a vetítések; kísérőfilmként a Greenpeace és a Diverziti nemzetközi kisfilmjei futnak az egyes blokkok végén.
Este 18 órakor a nagyterembe húzódunk, hogy rálátást kapjunk, mit gondolnak az európai fiatalok a pályázat kiemelt természetvédelmi kérdéseiről, s milyen filmművészeti kifejezőeszközöket, stílust választanak. Górcső alá veszik, hogy milyen gondolatokat ébresztettek a kiírás kategóriái (Kincsünk a Föld és az élelem; Túlélésünk kulcsa a fogyasztás csökkentése; Őrizzük meg erdeink sokszínűségét). A zsűriben újságírók és természetvédelmi szakemberek vesznek részt.
A jegyárak a kistermi blokkokra 300 Ft-ba kerülnek majd, de lehet az 500 Ft-os jegyet is választani, amivel a Toldi mozit támogathatja a néző és tombolajegyet kap, amivel természetvédelmi ajándékokat nyerhet, amit a szervezők állítanak össze. Sorsolás 17:45-kor lesz az előtérben!
A nagytermi vetítés és beszélgetés részvételi díja 500 Ft lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .