Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

I. Magyar Világtalálkozó

2011. jún. 30. - 10:00

Balatonlelle


Városközpont, több helyszínen


I. Magyar Világtalálkozó2011. június 30. és július 3. között a külhoni és a Kárpát-medencei magyarság kezdeményezésére megrendezik az I. Magyar Világtalálkozót, az összmagyarság valamennyi korosztályának részvételével a közélet, a tudomány, a kultúra, a művészet, a gazdasági élet és a sport világának képviselői, a Kárpát-medencei és a távoli országokba szétszéledt magyarok tízezrei számára a Balaton partján, Balatonlellén.

A helyszín a Balaton partjának egyik legszebb és leghangulatosabb települése, Balatonlelle városa. A programok két nagyszínpadon, tizenkét helyszínen zajlanak június 30-a és július 3-a között. A helyszínek a Főtéri Rendezvénypark, a Vízparti Tér, a Vitorláskikötő, a Rádpusztai Csárda és Lovasudvar, a Hotelek (Lidó, Lelle) konferenciatermei, a Polgármesteri Hivatal, a Római Katolikus Templom, a Művelődési Ház, a Szabadtéri Színház, a Sportpálya és környéke és a Kertmozi.

  • A rendezvény célja:

Nemzetközi és társadalmi összefogással, civil módon, s minden megkülönböztetéstől mentesen összehívni a magyarságot, közösségeit, szervezeteit szerte a nagyvilágból és a Kárpát-medencéből; határokon átívelő sokszínű és kölcsönös előnyökre építő kapcsolatteremtés és együttműködés – a generációk párbeszédeként, a különböző országokban, kultúrákban élő honfitársaink fesztiválkeretű interaktív találkozóján, a magyar identitás és értékvilág bemutatásával.

  • A találkozó üzenete:

Egy a nemzet, éljünk a világ bármely pontján, honfitársaink teljesítményeit tekintsük az egyetemes magyar kultúra részének; értékeinket, hagyományainkat őrizzük meg, segítsük egymás törekvéseit, építsük sokoldalú kapcsolatainkat és teremtsünk új értékeket; az összefogásunk és teljesítményeink által legyünk ismertek a világban.

  • A részletes program ITT olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .