Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Innen – Kiállítás az Innen archívumából

2011. Sze. 11. - 16:00

1065 Budapest


Bálint Ház, Révay utca 16.


Innen archívumKiállítás egy kiadó anyagaiból – az Innen kiadó archívumából. A fiatal szerkesztő, Aaron Fabian által egy mederbe terelt képek és szövegek most első ízben jelennek meg önálló kiállítás formájában. Aaron már évek óta készít zine-ket, azaz fekete-fehér, fénymásolt, egy-egy művész munkáit bemutató kiadványokat. (Tényleg) kevés példányszám. Nyomtatás. Fekete-fehér visszafogottság. Egy sor szokásos ingertípust és módot lép át, hagy ki az élményből. És hoz helyébe valami sokkal személyesebbet, személyes-léptékűt. Ez a módszer megy tovább a Zug magazin készítésében is: ez utóbbi már színes, több alkotó munkáit hozza egymás mellé – műfajából adódóan is eggyel komolyabb, mint a zine-k. De még így is egészen más művészet-befogadás élményt ad, mint a fényes papírra nyomtatott, nagyszabású, komoly művészeti folyóiratok. Elveszi azt a súlyt, azt a gyakran nem-hasznos fennköltség-érzést, amely azoknak nem egyszer sajátja. A nem-hasznos, azaz a dolgok valódi mivoltát sokszor eltakaró gesztust iktatja ki. Az a jóleső érzésünk támad az Innen kiadványait lapozgatva, hogy ezeket a képeket halandó emberek készítették. Nincs köztük és köztünk mesterségesen teremtett távolság. A művészeti megnyilvánulásokban rejlő játékosság, mulandóság, esendőség – és így szerethetőség, a közvetlenül megélt élvezhetőség lép az előtérbe. Az “ez az enyém is” jóleső érzése.
Hogy a külföldön már igazán, itthon még csak kevéssé ismert kiadó tevékenysége közelebbről is szemügyre vehető legyen, kiállítási formát ölt a Bálint Ház falain.

  • 2011. október 2-ig látogatható

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .