Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Intelligens szervíz

2011. ápr. 4. - 19:00

1052 Budapest


MERLiN Színház – színházterem, Gerlóczy u. 4.


merlinTegye fel a kezét, aki elektronikus postaládájába még soha nem kapott egyetlen vicces videót, kínos hangfelvételt, mulatságos fotót sem! Az pedig csak hab a tortán, hogy az ember közvetlen munkatársai, barátai, rokonai körében akadnak olyanok, akik napi huszonnégy órában mintha mással se foglalkoznának, mint ezeknek a hol mókás, hol ciki küldeményeknek a továbbításával. Ez utóbbi emberfajta a terjesztője az ún. internetes mémeknek: egy-egy digitális fájlt vagy hiperhivatkozást egyetlen kattintással néhány tucat, de akár több ezer emberhez is el lehet juttatni a másodperc töredéke alatt. Akik közül aztán elég csupán néhánynak újra megnyomni a ‘továbbküld’ gombot, hogy a kiszemelt videó pillanatok alatt több százezer virtuális kilométert tegyen meg. Még hogy legfeljebb hat lépés távolságra vagyunk egymástól mi, emberek? Dehogy: maximum két kattintásnyira.
A Kaposvári Egyetem harmadéves színészhallgatói az előző évadban A chioggiai csetepatéban, később pedig a Cabaret című groteszk esztrádban mutatták meg, hogy nem csak szeretik, de értőn művelik is a humort. Ezúttal az interneten vírusszerűen terjedő hivatkozásokról beszélnek színházi eszközökkel. A virtuális kalandozásban nagyon is valóságos segítőjük Jeles András rendező volt.
A próbák során a nagy videómegosztó portálokon, blogokon található párperces klipek jelentették a kiindulási alapot. Ezeken többnyire olyan emberek próbálják a lehető legszabatosabban kifejezni magukat a kamera részvétlen tekintete előtt, akik rendre kudarcot vallanak a nyelvvel folytatott küzdelemben. A Mónika-show-hoz hasonló lélekvesztő műsorok névtelen sztárjai ők, akiknek a küszködésén több százezren röhögünk visítva a monitor előtt ülve. Országszerte kultikus tiszteletnek örvendő megmondó emberek ők: Szalacsi bácsik és Polgár Jenők, Gátvéder meg a 06-80.
Akinek ismerős a felsorolás, pontosan tudja, miről beszélünk, akinek még nem, az előadás után sose felejti el. Életből elesett (sic!) pillanatok, csak tessék, csak tessék!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .