Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

IV. Judafest Gasztronómiai Fesztivál

2011. nov. 27. - 10:00

Budapest


Kazinczy utca, Dob utca és Király utca közötti szakasz


JudafestNovember 27. és december 1. között rendezik meg Budapesten a negyedik Judafest Gasztronómiai Fesztivált a megújult Kazinczy utcában. Az erzsébetvárosi Kultúra utcájában az érdeklődők öt napon keresztül ismerkedhetnek a zsidó konyha népszerű és kevésbé ismert ízeivel, miközben ingyenes kulturális programokkal és koncertekkel várják őket.
Az idei Judafesten minden eddiginél több hazai vendéglátóhely mutatkozik be zsidó ételkínálatával. A látogatók megízlelhetik a kóser ételeket, belekóstolhatnak a hagyományos és a modern zsidó konyha ízeibe, valamint Kárpátalja zsidó ételkülönlegességeibe is. A fesztivál öt napja alatt a kiállítók többféle sólettel, flódnival, kóser péksüteménnyel, falafellel, maceszgombóccal és más izgalmas ételekkel várják a látogatókat a Kazinczy utca Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszán.
Az ételek mellett a szervezők idén számos kulturális programmal várják a Kultúra utcájába látogató felnőtteket és gyerekeket. November 27-én, vasárnap, a fesztivál nyitónapján egész nap, míg hétköznaponként délben és délután várják ingyenes programok az érdeklődőket.
A fesztivál első napján nyitva tart az Élő Könyvtár, ahol az érdeklődők néhány percre kölcsönözhetnek filozófust, rabbit, muzeológust, nyelvészt. A látogatók nekik, az „élő könyveknek” tehetik fel azokat a kérdéseiket is, amelyekre korábban nem találtak választ. A Judafest nyitónapján a kérdések és válaszok mellett kiállítás és sétatúra is várja azokat, akik jobban megismernék a pesti zsidónegyedet és a benne rejlő titkokat.

  • A fesztivál részletes programja és további információ ITT érhető el.
  • A rendezvény szervezője a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre a Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .