Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

IV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

2010. Sze. 20. - 16:00

Pécs


Cella Septichora, Szent István tér 17.


A 2007 óta sikeresen megrendezésre kerülő Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozónak két fő célkitűzése van. Egyrészt, hogy kész produkciók meghívásával gazdagítsuk a pécsi közönség kitekintését a világ táncművészeti törekvéseire. Másrészt, hogy önálló produkciókat hozzunk létre, illetve lehetőséget biztosítsunk új kezdeményezések számára. A Tánctalálkozó neves külföldi társulatok mellett a hazai táncélet meghatározó szereplőit is felvonultatja, továbbá lehetőséget biztosítunk a helyi tánciskolák és táncegyüttesek bemutatkozására.

Fellépők 2010-ben: Pécsi Balett – Győri Balett – Szegedi Kortárs Balett, Compagnie Marie Chouinard (CAN), Motionhouse (UK), Vertigo Dance Company (ISR), Az Újvidéki Szerb Nemzeti Színház Balettegyüttese – Új Táncfórum (SRB), Hiroaki Umeda (J), Ballet Maribor (SLO), DanzAbierta (CUB), Ballet Preljocaj (F), TranzDanz, Madách Musical Táncművészeti Iskola, Urban Dance Theatre, Mecsek Táncegyüttes, Misina Néptáncegyüttes, Tanac Táncegyüttes, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a tavaly indított, sikeres Tánc-Szín-Tér program keretében a helyi amatőr együttesek és iskolák képviselői. Szeptember 27-én a Széchenyi téren a Táncoló Egyetem program 10 éves jubileumi ünnepségével zárul a IV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó.

www.tanctalalkozo.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .