Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ivana Müller: IN COMMON / KÖZÖS NEVEZŐ

2014. okt. 10. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


 

ivana
BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
10-én az alkotókkal, az előadás után. Moderátor: Gulyás Márton.

A recept egyszerű: végy 10 embert – kicsit, nagyot, férfit, nőt, különböző nemzetiségűeket, ők pedig számtalan variációban eljátsszák, megmutatják azt, hogyan alakul ki egy közösség? Mitől válik tíz ember együttléte közösséggé? Válik-e, válhat-e egyáltalán azzá? Mit képes reprezentálni egy csapatnyi ember? Okos kérdések, okos rendező: Ivana Müller előadásainak címei mindig pontosak, hol játékos formában, hol pedig filozofikusan, de magukban hordozzák az adott produkció alapkérdését.

Ebben a darabban a Horvátországban született, jelenleg pedig Franciaországban élő táncos/koreográfus/rendező/író 10 előadójával (különböző) politikai rendszereket társadalmi koreográfiákként táncoltat el. Sajátos nyelvet és szabályrendszert használva vetítik elénk a különböző politikai rendszerekből már jól ismert álláspontokat és problémákat. Az előadás központi kérdése pedig az, hogy ki, mit, milyen formában képvisel. A koreográfiai/színpadi elemek sora meglepően tág (játszó)teret biztosít a szociopolitikai felfedezéseknek.

Ivana Müller gyakran meghatározhatatlan műfajú előadásait, installációit, szöveges és hangperformanszait számos nemzetközi fesztivál válogatja be programjába. A Rotterdamse Schouwburg, a párizsi La Villette, a Wiener Festwochen, a New York-i DTW, a berlini HAU és a brüsszeli Kaaitheater rendszeres fellépője.

Müller munkáinak visszatérő motívumai az önmeghatározás, a szerzői fogalmak újradefiniálása, a test és reprezentációja, a képzelet és annak helyszíne, az előadó és a befogadó közötti kapcsolat vizsgálata.

Két darabját 2008-ban és 2009-ben a budapesti MU Színház tűzte műsorára nagy sikerrel (While We Were Holding It Together, Playing Ensemble Again and Again).


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .