Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Izrael 66

2014. máj. 25. - 13:00

Budapest


Szent István park, Újlipótváros


Izrael 66
Az Izraeli Kulturális Intézet idén Izrael függetlenségének 66. évfordulója alkalmából egy délutánra elhozza a Szent István parkba az izraeli utcabál hangulatát. A látogatók a délután során számos program közül válogathatnak: koncertek, gyerekprogramok, közel-keleti bazár, izraeli ételek és más programok széles választékával várnak minden korosztályt.

Az Izraeli Kulturális Intézet immár hagyománnyá vált függetlenség napi utcabálja a korábbi évekhez képest idén egy újabb és nagyobb helyszínen kerül megrendezésre. A rendezvényen az erre az alkalomra felállított színpadon a Vázsonyi-Kardos-Rabie Trió, a Z’mirim Klezmer Band, az Afrobreakz és a Freedom Café lépnek fel, az estét pedig egy izraeli meglepetés fellépő zárja. A koncertek mellett a nap folyamán az Attraktív Kollektíva Törzsi Hastánc Egyesület és a Simor Ági Fire Dance Show is bemutatkozik. Mindeközben a gyerekeket egész délutánon keresztül lufihajtogatással, kézműves foglalkozással, a Simorág TánCirkusz-mesejáték előadásával és ugrálóvárral várjuk. A Sábát Esti Láz csapata közös játékra és beszélgetésre invitálja az érdeklődőket menta tea és vízipipa társaságában.

A koncertek, előadások és foglalkozások mellett a közel-keleti bazársorra egy délutánra számos bolt kiköltözik a Szent István parkba: a Malka Design és az Rododendron ékszerei, az Mlamp lámpái, Guba Ági virágai, az Edinas Paper Installation papír installációi és a Massolit Bookstore könyvkínálata mellett a Keserédes Csoki Bolt kézműves csokoládéi és keleti fűszerei közül válogathatnak a látogatók. Az izraeli ízek kedvelőit pedig a Hummus Bar, a Budapest Bägel, a Pagony Közért, a Dafke Deli, a Kosher Shop és a Kemence Pékség várja.

A programok mellett a látogatók megismerkedhetnek az Izraeli Kulturális Intézet és a Szochnut közösségi és oktatási programjaival: a héber nyelv iránt érdeklődők tájékozódhatnak az Intézetben működő Héber Nyelvi Központ nyelvi kurzusairól, a Herzl Központ standjánál jobban megismerhetik Izrael állam megálmodójának, Herzl Tivadarnak életét és munkásságát, de helyet kap a zsidó vezetőképző program, a Minyanim, illetve a zsidó önkéntes program, a Tikkun Olam és a magyarországi cionista szervezetek, a Hasomer Hacair és a Hanoar Hatzioni is. A sport kedvelők a Maccabi aktivitásaihoz csatlakozhatnak egész nap. Mindemellett a Bálint Ház és a Mózes Ház is várja a látogatókat, valamint bemutatkozik a Lauder Javne Iskola, a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, a Wesselényi utcai Amerikai Alapítványi Iskola is, illetve adománygyűjtéssel készül a Narancsliget Adományközpont.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .