Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

JAK Piknik 2015.

2015. jún. 4. - 20:00

Budapest


RS29+ “Vallai kert”, Rumbach Sebestyén u. 10.


jak_piknik_2015_cover

2015-ben, az Ünnepi Könyvhét ideje alatt háromnapos irodalmi minifeszt keretében tér vissza a nagy hagyományra visszatekintő JAK Piknik rendezvénysorozat, melynek első napjára hamarosan elfogynak a jegyek. Az eseményen a szokásoknak megfelelően a József Attila Kör frissen, a Könyvhétre megjelent JAK-füzeteit és új Melting Books című sorozatának kiadványait különleges felolvasásokkal és exkluzív beszélgetésekkel mutatjuk be három nagyszabású esten. Célunk egy olyan esti kulturális esemény megszervezése, amelyen az Ünnepi Könyvhét standjainak bezárása után együtt ünnepelhetjük a fiatal írók, költők friss kiadványait.
A JAK PIKNIK PROGRAMJA:

Június 4., csütörtök 20:00

Az R25 antológia bemutatója.

A rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából a Kulter.hu készített egy vitathatóan reprezentatív összeállítást, amely nagyrészt a határnyitás után született költőgeneráció már aktívan publikáló tagjainak legtehetségesebbjeit hivatott bemutatni. Ezekből a szövegből jelnetet meg antológiát a József Attila Kör R25 címen.

Az esten felolvasnak a kötet szerzői: André Ferenc, Balogh Péter, Baranyi Gergely, Bende Tamás, Biró Krisztián, Borda Réka, Győrfi Kata, Hevesi Judit, Horváth Imi, Kemény Lili, Kemény Zsófi, Kerber Balázs, Kovács Kristóf, Nagy Hajnal Csilla, Oláh Tamás, Polák Péter, Szenderák Bence, Zilahi Anna.

Az estet vezeti: Áfra János, a könyv szerkesztője.

Belépő: 590 forint
Jegyvásárlás itt.

Június 5., péntek 16:00 – 17:00

All you can read

Annyi könyvet vihetsz magaddal a JAK raktárából, amennyit csak elbírsz(olvasni). Egyetlen szabály, hogy egy címből csak egy példány vihető el. A többi rajtad múlik.  Érdemes jegyet foglalni, vagy előre vásárolni, hiszen összesen 70 embernek lesz lehetősége megtömni a szatyrát JAK-könyvekkel.

Belépő: 1500 forint

Jegyvásárlás itt.

Június 5., péntek  18:00

Fekete Richárd Bányaidő és Urbán Ákos Egy helyben című kötetének bemutatója
Fekete Richárd: Bányaidő

Emlékállítás és közéletiség: a Bányaidő versei megrázó módon tárják fel egy letűnt életforma, a Pécs környéki bányászvilág emlékezetét, miközben a rendszerváltás után felnőtt nemzedék tapasztalataival is számot vetnek.

Urbán Ákos: Egy helyben

Bibliai tájak, sosemvolt, vagy épp nagyon is valóságos magyar falvak képei montírozódnak egymásra ezekben a lírai szövegekben: egy helyben lenni egyet jelenthet a teljes mozdulatlansággal, a tehetetlenséggel, de a nyugalommal is.

Az estet vezeti: Balajthy Ágnes és Borsik Miklós a JAK-füzetek szerkesztői
Jegyvásárlás itt.

Belépő: 350 forint

Június 5., péntek  19:30

Papp-Zakor Ilka: Angyalvacsora

A 2014-es JAK-kendő díjas könyvbemutatója. A novelláskötet különös hősei vak artisták, mosómedvévé váló lányok és angyalra vadászó falusiak: történetük, akár minden igazi mese, megkapóan játékos és igencsak hátborzongató.

A szerzővel Forgách András beszélget.

Belépő: 350 forint

Jegyvásárlás itt.

Június 5., péntek  21:00

Ijjas Tamás Hipnózis és Toroczkay András A labirintusból haza című kötetének bemutatója

Ijjas Tamás: Hipnózis

„Az ismeret és a vers emberének találkozása: agyak szeretkezése” (Szabó T. Anna). Pontos, de mohó versvilág épül. Témája önelemzés és önkívület viszonya. Örvénylésük közelíti–távolítja a Másik személyt.

Toroczkay András: A labirintusból haza

Ki a labirintus jegyszedője? Helyzete kiváltságos? Megalázó? Milyen hazát nem talál se Budavár alatt, se Walesben? Bárhol az övé lehet? A vers nem válasz, őrködés a keresés részletei fölött.
Az estet vezeti: Balajthy Ágnes és Borsik Miklós a JAK-füzetek szerkesztői

Belépő: 350 forint

Jegyvásárlás itt.

Június 6., szombat 19:00

Melting Rituals
A JAK-MELTING BOOKS bemutatja:

Bartók Imre – Trapp Dominika: Goebbels
Lichter Péter – Szigeti Árpád: Rimbaud-komplexus című köteteit.

A könyvbemutatón kiállítás és zenei performansz is látható lesz.

Belépő: 590 forint

Jegyvásárlás itt.

A JAK Piknik belépői 100%-BAN LEVÁSÁROLHATÓK a JAK könyvheti standján (90) és a helyszínen!

A Jegyek elővételben május 31-ig kaphatók, utána csak a JAK könyvheti standján és az események előtt, a helyszínen lesznek megvásárolhatók,

JEGYFOGLALÁS:
06-1-269-66-10 // rs9szinhaz@rs9.hu // piknik@jozsefattilakor.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .