Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Jason Francisco – These are the Names

2013. ápr. 26. - 19:00

1111 Budapest


PH21 Kortárs Fotográfiai Galéria, Műegyetem rakpart 3.Jason Francisco amerikai fotográfus, kritikus, egyetemi docens az Emory Egyetem Vizuális Művészetek Tanszékén, valamint több más intézmény, például a Stanford Egyetem nyári kurzusainak oktatója. Munkásságának középpontjában az amerikai társadalom és a zsidó identitás kérdései állnak, de készített fotósorozatokat Európáról és Indiáról is. Művészetére leginkább a már-már kíméletlenül dokumentarista ábrázolásmód jellemző. Saját bevallása szerint a fotográfia mint eszköz nem arra való, hogy a különböző szociális problémákat dokumentáljuk, megörökítsük, hanem sokkal inkább lehetőséget ad arra, hogy ezeket a problémákat a maguk brutalitásában nyilvánvalóvá tegyük.

A These are the Names című sorozatát 2012-ben készítette Philadelphiában, ahol a bűnügyi statisztikák szerint 1988 és 2011 között mintegy 9000 ember vesztette életét lövöldözések során. A várost a köznyelvben szokás „Brotherly Love City”-ként, vagyis testvériesen szerető városként is említeni, mivel etnikai összetétele igen széles, a lakosok mintegy 55%-a afroamerikai vagy latin-amerikai származású, akárcsak az áldozatok többsége. Jason Francisco képei egy-egy lövöldözés helyszínét a lehető legobjektívebb módon mutatják be, a dokumentarista fotográfiára jellemző őszinteséggel, de nem a puszta megörökítés szándékával.

A kiállítás június 15-ig látogatható.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .