Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Jó kérdés: Itt a lét csak látszat – avagy mi az operett valósága?

2018. nov. 26. - 17:00

Budapest


Katona József Színház, K:antin, Petőfi Sándor utca 6.


Második évadát kezdi a Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata, amelyben valódi és izgalmas kérdéseket járunk körül bennfentességtől mentesen a magyar színházi élet meghatározó alkotóival, minden hónapban egy alkalommal a Katona József Színház Kantinjában.
Az első évadban szó volt többek között a nők helyéről, a színpadi szövegekről, a meztelenségről, a szórakoztató színházról, vendégeink voltak mások mellett Mácsai Pál, Székely Kriszta, Nádasdy Ádám és Molnár Piroska.
A második évadban a cél nem változott: Veiszer Alinda három színházi alkotóval beszélget elvont, elméleti rétegproblémák és álkérdések helyett fontos, valódi, alkotókat és nézőket egyaránt foglalkoztató és érdeklő felvetésekről. A Jó kérdés továbbra is szem előtt tartja, hogy minden témánál több álláspontot, véleményt képviseljenek a meghívottak.

November 26-án egy hungarikum, az operett lesz a téma. Mi az operett: szerelmes mese vagy társadalmi szatíra? Milyen szabadságot ad, és milyen korlátokat állít a rendezőnek? Lehet-e és kell-e aktualizálni? Mit enged a darab, és mit enged a néző? Miért nem írnak ma operetteket? Csákányi Eszterrel, Lőrinczy Györggyel és Mohácsi Jánossal keressük a válaszokat a műfaj sikerének titkát, szabályait érintő kérdésekre, és arra, van-e operett a Csárdáskirálynőn, A víg özvegyen és a Mágnás Miskán túl.

A részvétel ingyenes. A Facebook-esemény itt érhető el.