Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Karim Rashid Budapesten – VÁLTOZÁS!

2011. feb. 2. - 16:00

1121 Budapest


MOME Auditórium, Zugligeti út 9-25.


VÁLTOZÁS!

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a New York-i repterekről a február 1-én délután és este induló összes járatot törölték, sztárvendégünk, Karim Rashid nem tudott elindulni, ezért budapesti látogatását egy nappal későbbre kellett halasztanunk. A MOME Auditóriumba tervezett előadásra tehát február 3-án (csütörtök), délután 16:00 órai kezdettel kerül sor.

Karim Rashid

Február elején Budapestre látogat napjaink egyik legnépszerűbb amerikai designere, Karim Rashid. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Formatervezési Tanács, a Design Terminál Nonprofit Kft., a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Val Kft. támogatásával, a Gorenje Budapest Kft. és a Design Group Kft. meghívására hazánkba érkező tervező a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) auditóriumában február 2-án, szerdán 16:00 órai kezdettel tart előadást. Emellett a kivételesen gazdag életművel büszkélkedő alkotó több tucat termékéből minitárlatot tekinthetnek meg az érdeklődök a MOME-n február 2. és 5. között.

Karim Rashid alkotói munkája mellett szívesen barangol a zene világában. Ezen szenvedélyéről is tanúbizonyságot tesz budapesti látogatása során, és február 2-án, szerdán, 23:00 órai kezdettel egy DJ show keretében a magyar közönség is együtt partizhat vele az Ötkertben.

Az egyiptomi-angol származású művész 1960-ban született Kairóban, majd Londonban, Kanadában és Olaszországban élt, tanult és alkotott mielőtt New Yorkban telepedett volna le. Kiemelkedően termékeny alkotói munkája mellett rendszeresen szerepel vendégelőadóként különböző egyetemeken és konferenciákon. Művészi hitvallásának lényegét számos könyvében is megfogalmazta, köztük a 2009-ben KarimSpace címmel megjelent, legújabb belsőépítészeti munkáit bemutató monográfiájában vagy a számítógépes grafika világába tett felfedezőút-könyvében, a 2005-ös Digipopban, valamint két korábbi monográfiájában, a 2004-ben megjelent Evolution és a 2001-es I Want to Change the World című művekben.

Karim Rashid részletes budapesti programja ITT olvasható.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .