Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Katalizátor 2013 – Díjátadó

2014. feb. 9. - 18:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Katalizátor-díj
A Katalizátor-díj a tranzit.hu képzőművészeti egyesület által alapított alternatív díj, amely kiemelkedő művészeti tevékenységekre hívja fel a figyelmet. Idén egy olyan folyamatot is létre kívánnak hozni, amelyben a szakmának lehetősége nyílik saját, bevett gyakorlataira reflektálni.

A negyedik alkalommal megrendezett Katalizátor-díjátadó idén azt vizsgálja, hogy milyen módon képes hatni a művészet a társadalmi folyamatokra.

A díjátadón két díj kerül majd kiosztásra. A Művészet kategóriában társadalmilag elkötelezett művészeti projektek indulhattak. A díjazás szempontjainak pontosítására egy Nyitott Fórum kereteiben került sor. A fórum által meghatározott szempontok alapján kiválogatott néhány indulónak a díjátadón lesz lehetősége, hogy bemutatkozzon a zsűrinek. Ebben a kategóriában a zsűri nyilvános vitát követően dönti el, hogy mely projekt kapja a díjat.

A Motor kategória győztesének kihirdetésére is ma kerül sor. Ezt a kategóriát olyan bevált gyakorlatok és új kezdeményezések számára tartják fenn, amelyek sokat tesznek azért, hogy a társadalmilag elkötelezett művészet új megközelítéseket találjon.

Mindkét díjjal 500.000 forint és egy Stephan Dillemuth német művész vezette workshop résztvevői által tervezett díj jár.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .