Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kayhan Kalhor, Madjid Khaladj & Ensemble – Gift VI. szakrális / transz-zenei sorozat

2011. nov. 19. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 4.


Kayhan Kalhor
Majdnem pontosan egy évvel első magyarországi koncertje után tér vissza a Trafóba a legjelentősebb iráni zenészek egyike, Kayhan Kalhor. Míg tavaly egy New York-i vonósnégyessel aratott hatalmas sikert, ezúttal egy tradicionális együttest hoz magával, melynek tagjai korunk legkiválóbb perzsa zenészei. Felejthetetlen élményt ígérő koncert!
Kayhan Kalhor, akit világszerte a kamancheh, az iráni hegedű legavatottabb mesterének tartanak, nemcsak a radif (klasszikus perzsa zene) hagyományt, hanem származásából adódóan a kurd zenét is műveli kora gyermekkora óta. Jelentősebb együttműködései között említhetjük a Ghazal Projektet (melyben a Trafó indiai sorozatában már bemutatott Ustad Shujaat Khan szitáros a partnere), a Yo-Yo Ma által létrehozott Silk Road Ensemble-t, vagy a Masters of Perisan Music-ot, ahol a legjelentősebb iráni énekesekkel, Mohammad Reza Shajariannal és Shahram Nazerivel játszik együtt.

  • További részletek ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .