Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Keresztrím – Beszélgetés költészetről

2019. aug. 30. - 18:30

Szentendre


Szentendrei Képtár és Kamaraterem (Ferenczy Múzeum), Fő tér 2-5.


Két költő egymást kíváncsian fürkésző ismerkedése. A sokkötetes Kemény István hívta meg az egykötetes Stermeczky Zsolt Gábort. A beérkezettség gyötrelme és otthonossága, az indulás nehézsége és késztetései. A háziasszony kérdez és borral kínál. A válaszokat ízlelgeti a közönség.

A Ferenczy Múzeumi Centrum irodalmi beszélgetéssorozatának alapötlete szerint Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész párban meghívott vendégei közül hol a fiatal, most induló, hol a már jelentős életművet felmutatott, elismert író, költő választja meg saját értékei, szakmai kíváncsisága szerint beszélgetőpartnerét.

Az irodalmi est része az Art Capital finisszázs-programjának. A Szentendrei Képtárban a Díszletek közt – Szentendrei Teátrum 50 című kiállítás az Art Capital Szentendre finisszázs hétvégéjén (2019. augusztus 30. – szeptember 1.) meghosszabbított nyitvatartással látogatható: augusztus 30–31-én, pénteken és szombaton 21 óráig, szeptember 1-jén, vasárnap pedig 19 óráig. A program kiállítási belépőjeggyel, valamint Art Capital napijeggyel vagy bérlettel látogatható.

A Facebook-esemény itt érhető el.