Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kétnapos WAMP a Design Héten

2012. okt. 6. - 10:00

1051 Budapest


Palazzo Dorottya, Dorottya utca 6.A Design Hét alkalmából a WAMP október 6-7-én különleges helyszínre, egy patinás pesti épület, a Dorottya utcai Palazzo Dorottya falai közé költözik, és több mint 2500 négyzetméteren várja a design fanatikus rajongóit.

A saroképület egyik ékessége a Hauszmann csarnok tavaly év végéig egy elegáns áruháznak adott otthont, ezért a szervezők a Design Hét Budapest idejére tervezett nagyszabású vásáron az egykori nagyáruházak semmivel össze nem hasonlítható atmoszféráját szeretnék felidézni. A magyar designerek termékeit a korábbi gyakorlattól eltérően az áruházi osztályokhoz hasonló szekciókra bontva mutatják be.

A kétnapos programon több mint 150 tervező vesz majd részt. A jól ismert designerek mellett a Premier – Új arcok válogatásban a WAMP-on korábban még nem szerepelt új tervezőkkel, a WAMP+ keretén belül pedig a legigényesebb tárgyakat kínáló alkotókkal találkozhat a közönség. Nem marad el a hónap designere díjazottjának megjelenése sem. Októberben Ferencz Vanda ékszertervező a WAMP vendége, akinek legújabb kollekciója a design vásáron debütál majd.

A különleges alkalomhoz és helyszínhez igazodva a design vásár mellett más jellegű programokkal is készül a WAMP. Meghívásunknak eleget téve először érkezik hazánkba a belgrádi Mikser Festival fiatal szerb tervezők munkáit felvonultató vadonatúj válogatása. A Mikser alig néhány év leforgása alatt a térség egyik legizgalmasabb multidiszciplináris kreatív fesztiváljává nőtte ki magát.

A Helsinkiben egyszer már nagy sikert aratott, a WAMP szervezésében kiállított Az újragondolt szín című válogatást most a Design Hét Budapest látogatói is megismerhetik. A kortárs magyar formatervezés legjobbjait felvonultató kiállításon több hazai és nemzetközi designdíjat elnyert tárggyal is megismerkedhet a közönség. A tizennyolc fiatal designer munkáit – bútorokat, porcelánokat, ékszereket, táskákat és ruhákat rendhagyó módon nem egy közös gondolati szál, hanem a vörös, a fekete és a fehér szín használata fogja össze.

Izgalmas tematikával jelentkezik a WAMP gasztro szekciója, a WAMP Spájz is. Az idei Design Hét Budapest hívószavához, a SLOW DESIGN mozgalomhoz illeszkedve a kézműves gasztronómiai termékek mellett a kínálat slow food sarokkal bővül, kifejezetten erre az alkalomra összeállított különleges ételekkel és menüsorral.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .