Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

KOLLEKCIÓ (kiállítás)

2015. Már. 6. - 18:00

Budapest, V.


FUGA Budapesti Építészeti központ, Petőfi Sándor utca 5.


illes kata_meghívó_web

Illés Katalin KOLLEKCIÓ –­ női személyes rejtélyes wunderkammer című kiállítása archetipikus női karaktereket mutat be mai, kortárs női alakokon keresztül. A kiállítás egy személyes és titokzatos leltár, érzelmi tabló ­ az alkotót a lelki rezdülések foglalkoztatják, kíméletlenül vizsgálja önmagát és társas kapcsolatait. Legyen szó férfi­-női kapcsolatokról, családi, testvéri szerepekről vagy barátságokról, saját hibáit, gyengeségeit is felvállalja. Pszichológiai mélyfúrásaival, kérdéseivel, állításaival mindenki számára kinyitja az ajtót, önvizsgálatra késztetve a nézőket. Az alkotó néhol empatikusan, néhol erős kritikával és pontos állásfoglalással mutat rá, hogy érzelmileg hogyan viszonyulunk magunkhoz és másokhoz. A női szereplőkön keresztül felvonultatott érzelmek katalogizálása az alkotó szerint távoli és egyben elérhetetlen cél.

A KOLLEKCIÓ tartalmilag több, egymástól elkülönülő modulból áll, a kiállításon a hagyományos táblakép vizualitásán alapuló munkák, tablóképek illetve szekvenciák rendezői elvére épülő technikai, formai megoldások és portrék is megjelennek.

Illés Katalin 1982-­ben született Budapesten. 2014-­ben elnyerte a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjat. Évek óta foglalkoztatja saját családi öröksége, és a kortárs női szerepek pszichológiai irányú bemutatása. 2012 óta tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának.

Megnyitó:
2015. március 6. (péntek) 18.00
A kiállítást megnyitja: Tóth Krisztina, költő, író
A kiállítás megtekinthető 2015. március 25-­ig.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .