Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kollektív Alternatív Zeneműhely

2014. jún. 15. - 19:00

1113 Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


53079

A Kollektív Alternatív Zeneműhely 2008-ban indult néhány művészeti és pedagógiai pályán mozgó fiatal kezdeményezésére. Céljuk a zenetanítás új alapokról való megközelítése volt. A Kollektív a zenét messze többnek gondolja művészeti formánál vagy az önkifejezés lehetőségénél. A zene elsősorban eszköz a kommunikációhoz, a kapcsolatteremtéshez, a személyiségfejlesztéshez. A Kollektív immár mintegy ötven, általános és középiskolás korú gyerek és fiatal zenei nevelésével foglalkozik, akik nem a bevett módszerekkel, a zeneelmélet és a kották útvesztőjében kerülnek közelebb a zenéhez, hanem a zenei nyelv sokrétű és intenzív használata révén: mindannyian gitároznak, basszusgitároznak vagy épp dobolnak, de emellett együttesekbe tömörülnek, dalokat írnak, stúdiófelvételeket, videóklipeket készítenek és koncerteken lépnek fel a Zeneműhely vezetőinek koordinálásával. A gyerekeknek lehetőségük van a saját civil és művészeti énjük feltérképezésére, felépítésére, és egy olyan viszonyulás kialakítására a zenével, amely remélhetőleg egész életükre meghatározó része lesz a személyiségüknek.

A Kollektív Alternatív Zeneműhely immár hatodik éve minden nyár elején nagy, közös koncerten összegzi az eltelt esztendő eredményeit. Erre a koncertre kerül sor most első ízben az A38 hajón.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .