Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

KönyvFilm

2012. Már. 22. - 17:00

Budapest


Akvárium Klub, Erzsébet tér


KönyvFilm az Akvárium Klubban
A zLabor Kommunikációs Megoldások fiatal csapata egy új, határátlépő műfajjal, a KönyvFilmmel jelentkezik a kultúraterjesztés és az olvasásnépszerűsítés területén. A zLabor első KönyvFilmjének bemutatójára 2012. március 22-én 17.00-tól az Akvárium Klubban kerül sor. A KönyvFilm a Magvető Kiadó legújabb könyvéhez, Szeghalmi Lőrincz Levelek az árnyékvilágból című történelmi misztikus thrilleréhez készült. A KönyvFilm vetítése mellett a rendezvényen szakmai kerekasztal-beszélgetésre, a KönyvFilm műfajáról szóló előadásra, valamint kötetbemutatóra kerül sor, amit fogadás és koncert követ.
A KönyvFilm könyv alapján készülő rövid filmes alkotás, melynek célja az olvasás népszerűsítése. A KönyvFilm a fülszöveghez hasonlóan a könyv tartalmát és hangulatvilágát idézi meg. Egy sűrített, szabadon értelmezett könyvadaptáció, amely kedvet csinál az olvasáshoz. A KönyvFilm terjedelmének és hangvételének köszönhetően az interneten és a közösségi médián keresztül könnyedén jut el a széles közönséghez.
Program:

  • 17.00-tól A KönyvFilm sajátosságai és határterületei címmel a zLabor képviseletében Bene Bálint tart előadást.
  • KönyvFilm premier. Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című könyvéhez készült rövidfilm bemutatása.
  • Kerekasztal-beszélgetés. A KönyvFilmről, a kultúraterjesztésről és az olvasásnépszerűsítés modern lehetőségeiről osztják meg tapasztalataikat a különböző területekről érkező vendégeink: Karafiáth Orsolya költő, Juhász Anna, a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetője, Balogh Endre, a Prae folyóirat és a Prae.hu kulturális portál alapító-főszerkesztője és Fabricius Gábor kreatív szakember. A beszélgetést Hercsel Adél vezeti.
  • Kötetbemutató. Csobánka Zsuzsa költő, író, kritikus, Bajtai András költő és Király Levente a Magvető kiadó szerkesztője beszélgetnek Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című kötetéről.
  • 19.00.-tól fogadás az Akvárium Klubban
  • 21:00-tól Deadly Hunta (UK) zenél, akit a Budapest Riddim Band + KRSA+Jr Brown kísér. (A koncert ingyenes.)
  • A hangulatvideó ITT látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .