Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

KönyvMolyNap – a Könyv és a Szerzői Jog Világnapja

2012. ápr. 23. - 15:00

1051 Budapest


Akvárium Klub, Erzsébet tér 14.


KönyvMolyNap - a Könyv és a Szerzői Jog VilágnapjaIdén először ünneplik a magyarországi könyvrajongók is a Könyv Világnapját – beszélgetős programmal, becsületkönyvtár létrehozásával. Itt a helyed!
A világnaphoz kapcsolódóan egyre több országban szerveznek különböző, az olvasást népszerűsítő és a szellemi tulajdon védelmét támogató programokat.
A világnap alkalmából idén először kerül sor olyan civil, közösségi kezdeményezésű eseményre, ahol a magyar olvasók is ünneplik a könyvet és az olvasást. A helyszín az Akvárium Klub, a házigazdák pedig könyves közösségek, könyvekkel foglalkozó internetes portálok, alapítványok, többek között a moly.hu, valamint az Olvass Bele, a kultúrakirakat. A rendezvény az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatását is élvezi.
15 és 19 óra között az Akvárium Klub könyvklubbá alakul. A belépő egy tetszőleges könyv, amit az Akváriumban létrehozandó KönyvMolyPolcra helyezünk el, amit aztán bárki bármikor leemelhet a polcról, akár haza is vihet, de azt kérjük, hogy vagy hagyjon ott helyette mást, vagy hozza vissza. A helyszín lehetőséget ad több, egymással párhuzamosan zajló beszélgetésre, eseményre is. Meghívtunk szerzőket, hivatásos és hobbiból olvasó kritikusokat, illusztrátorokat, képregény-rajzolókat, fordítókat, szerkesztőket, könyvmarketingeseket. Az előző napokban zajló könyvfesztivállal ellentétben itt nem lehet vásárolni, csak barátkozni egymással és a könyvekkel.
A KönyvMolyNap programjának részeként közös könyves alkotás létrehozására biztatunk minden olvasót/könyvmolyt. Arra kérjük vendégeinket, hogy hozzanak magukkal egy olyan tárgyat, ami valamilyen módon a kedvenc olvasmányélményükhöz kapcsolódik. A könyv címére, tartalmára, vagy az olvasással kapcsolatos élményre utal. Az így kialakuló Fontos Könyvek Halma (cserélhető elnevezés) installációként/díszletként szerepel majd az eseményen, de senki se aggódjon, minden tárgy visszakerül a tulajdonosához. A halmot darabról-darabra bontjuk el, s minden tulajdonos elmondhatja, miért azt a tárgyat hozta.

  • További információk ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .