Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Koreai Nemzeti Táncszínház//A tinta illata

2019. ápr. 18. - 19:00

Budapest


Müpa, Komor Marcell u. 1


A tradicionális koreai tánc legreprezentatívabb darabját láthatja a magyar közönség a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A Koreai Nemzeti Táncszínház pazar látványvilágú táncelőadása Franciaország és Dánia után Magyarországon debütál.

A Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából a Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös szervezésében lép színpadra a világhírű dél-koreai táncprodukció, A tinta illata. A produkció újszerű módon hívja a közönséget a koreai hagyományos táncok felfedezésére: az előadás a keleti festészet tusképeinek hangulatát és visszatérő témáját, a négy évszakot jeleníti meg változatos táncelemekkel.

A darabot Yun Sung-joo (ejtsd: Jun Szangdzsu), a Koreai Nemzeti Táncszínház korábbi művészeti vezetője és hazájának egyik legelismertebb koreográfusa, valamint Jung Ku-ho (ejtsd: Dzsang Guho) rendező, látványtervező jegyzi. Utóbbi a szöuli divathét vezetője, előbbi a salpuri tánc valamint a Jongmyo kegyhelynél bemutatott Királyi ősök rítus és rituális zenei hagyomány képviselője (A salpuri tánc Korea 97., utóbbi pedig 1. számú legfontosabb szellemi kulturális öröksége az UNESCO listáján).

A Hongkong Művészeti Fesztivál (Hongkong), a Les Nuits de Fourvière Fesztivál (Lyon, Franciaország) és az NHK Osaka Hall (Japán) teltházas előadásai után a társulat áprilisban a dán, a magyar és a szerb közönségnek mutatkozik be.

További információ a Müpa honlapján érhető el.